Typer av ringsignaler

 

Historik

Ringar har behövt inställningar så länge som kvinnor och män har bär på ringar. Men typerna av inställningar har förändrats dramatiskt genom åren eftersom män och kvinnors användning av ringar har förändrats. Inställningarna brukade vara stora och tunga, eftersom ringar inte varade varje dag förutom av personer i fritiden. Inställningarna är nu mycket hårdare, och de är avsedda att klara vardagens slitage och användning.

Betydelse

Inställningen av en ring kommer att spela en viktig roll i din förmåga att bära och njuta av smycket. En inställning som inte är särskilt säker kommer att göra ett smycke som är stressigt att ha på sig snarare än roligt. En inställning som döljer en sten kan göra att en annars vacker bit verkar tråkig och till och med ful.

Funktion

Inställningarna är avsedda att hålla stora stenar på plats, men de kan också visa sig. De kan hålla en sten ovanför resten av ringen så att den fångar ljuset, eller inställningen kan sättas med mindre stenar som accentuerar den större centralstenen. Huvudsyftet med en inställning är att förhindra förlust och skada på stenarna i ringen.

Typer

Det finns flera populära typer av inställningar. Pronged inställningar använder mellan fyra och åtta prongar att hålla en sten förhöjd ovanför resten av ringen. Dessa prongar slingrar sig runt stenen och klämmer fast om det, men lämnar överytan och ofta sidorna relativt obstruktiva. Bezel-inställningarna håller stenflöde med resten av ringen och omger stenen helt. Bössor är intressanta att titta på och mycket konstnärligt, men kan få en sten att bli mindre och dullare än vad den egentligen är. Bezels är också populära eftersom de skyddar mjuka stenar, som opaler, från slitage.

Överväganden

När du väljer en ringsättning måste du överväga vad du vill ha ringen för. Om du vill bära ringen varje dag, kan du välja att bära en inställning med fler spetsar eller en som inte är så upptagen, så att den inte hänger på saker. Om du är intresserad av konstnärligt och alternativt utseende, kan det vara rätt för dig.

Varning

Välj inte pronged inställningar för mjuka stenar som opaler, om du inte planerar att bära ringen mycket ofta. Med tiden kommer knäbanden att bära bort denna typ av mjuk sten, och din sten kommer att hamna mindre och förmodligen förlorade. Om du tänker bära din opal regelbundet, kommer en bezel-inställning att hålla stenen säker. För många människor är den perfekta ringen ungefär mer än bara stenen i mitten av den. Inställningen av en ring är också viktig, inte bara för att hålla de värdefulla stenarna på plats, utan också för att visa dem och lägga till deras gnista och glans. Många föredrar faktiskt att välja ringsignaler först och sedan oroa sig för huvudstenarna.