Vad är behandlingarna för skört skadat hår?

 

Inledning

Många stylingstekniker kan skada håret, speciellt när det görs på en daglig basis under en längre tid. Miljön kan också torka och skada hår. Skört eller skadat hår kan också vara ett tecken på felaktig näring. Rättsmedel finns dock, många av vilka du kan göra själv. Du behöver inte spendera mycket för att läka håret eller förhindra det från ytterligare skador, och du behöver inte gå till mycket extra problem.

Korrekt näring är viktig för hälsosamt hår

Om ditt hår har blivit skört eller skadat, bör du utvärdera om du får tillräckligt med näring. Skador på håret kan vara ett tecken på att du bör modifiera din kost för att du får tillräckligt med näringsämnen som din kropp behöver - inte bara för ditt hår, men för din allmänna hälsa. Om så är fallet kan skadat hår faktiskt vara en välsignelse genom att leda dig att göra hälsosamma förändringar i din kost.
Att äta en balanserad diet kan bidra till att stärka ditt hår. Förutom att äta rätt mängd av var och en av Matgruppen äter ett brett utbud av mat. Att äta gult och apelsin samt mörka bladgrönsaker hjälper till att få tillräckligt med vitamin A som stöder friskt hår, som Mary Beth Janssen säger i sin bok 'Naturligt friskt hår . 'Du bör också se till att du får tillräckligt med omega-3-fettsyror. En fettsyra som kallas GLA (gamma linolensyra), tillgänglig i kapslar hos hälsokostaffärer, säger Janssen, kan också förbättra ditt hårs hälsa.

Använda mjukgörare för att läka ditt hår

En mjukgörare är en produkt som närmar och läker ditt hår och hårbotten. Det har också en mjukgörande effekt. Det ger djupt konditionering medan du tammar ditt hår, som Dina Falconi säger i sin bok 'Jordiska Kroppar u0026 Himmelskt Hår'. Du kanske redan har ingredienserna till många mjukgörare i ditt hus, som olivolja och många eteriska oljor. Du kan göra örtinfunderade håroljor, som ofta måste branta i minst flera veckor, eller du kan blanda en olja som du kan använda omedelbart.

Håroljor appliceras ofta varmt, för att hjälpa håraxeln att absorbera oljan mer effektivt. Lägg oljan enkelt i en värmebeständig kopp och lägg den i varmt vatten. När den når 100 till 105 grader är den färdig att använda. Bara massage den i hårbotten och arbeta genom håret. Wrap håret i en plastpåse eller duschlock och lägg sedan en tjock vinterhatt över det för att hålla din hårbotten varm. Efter att ha väntat minst en timme, avtäck och tvätta (eller skölj om önskat) håret.

Recept på varm oljebehandling

Följande är ett enkelt håroljeprecept för torrt, sprött hår, från 'jordiska organ u0026 amp; Himmelskt hår 'av Dina Falconi:

Rosemary Olive Hair Oil
1 uns kallpressad olivolja
30 droppar Rosemary eterisk olja

Kombinera ingredienserna i en burk, försegla locket ordentligt och skaka väl. Oljan är redo att användas.

Jojobaolja kan vara en utmärkt ersättning för olivolja, om du har extremt sprött eller skadat hår.

Håll ditt hår friskt

För att hålla ditt hår frisk, kan du behöva ge det en paus från din normala stylingrutin. Om du fortsätter att torka håret, var noga med att inte hålla hårtorken för nära håret Användning av en diffusor kan också hjälpa. Du kan också behöva lägga det på en lägre värmeinställning.

Du bör också ha ditt hår trimmade regelbundet för att förhindra splittrade ändar. Var noga med att inte shampoo Håret är för ofta. För vissa människor är schamponering en gång om dagen för ofta. För personer med torrt eller skadat hår fungerar det alltid bra att shampoera varje dag. Det gör att naturliga oljor kan ackumuleras i hälsosamma ounter, näring ditt hår och hårbotten.

Skydda ditt hår från sol, salt och klor för att förhindra ytterligare skador. Bär en hatt eller annan huvudbeklädnad om du ofta är i solen och bära baddräkt vid simning. Många av oss antar att för att reparera vårt skadade hår måste vi tillbringa en förmögenhet på salongprodukter eller göra det professionellt gjort. Det kan inte vara längre från sanningen - du kanske till och med har ingredienser i ditt hem som du kan använda för att skapa en näringsrik olja för att läka ditt hår. Ditt hår kan snart vara på väg till återhämtning, om du får rätt näring , använd läkande produkter som örtinfluerade oljor och minimera orsakerna till skadan.