Vad är en CR Ruby?

 

Funktion

CR-rubiner skapas i laboratorier. De är avsedda att göra en extremt dyr ädelsten tillgänglig och tillgänglig för alla. Rubiner är ganska sällsynta och kan vara utomordentligt dyra, medan CR-rubiner är mycket praktiska och nästan omöjliga att särskilja från naturliga rubiner. CR-rubiner är perfekta för centralstenar i ringinställningar eftersom du kan få en stor, nästan perfekt sten för en bråkdel av kostnaden för en gruvdrift.

Identifiering

CR-rubiner är nästan identiska med naturliga rubiner på alla sätt . De har samma kemiska sammansättning och egenskaper som naturstenar. Du kan faktiskt kunna identifiera en CR ruby ​​eftersom den är för perfekt. Om din sten inte har några brister och är den perfekta, ljusa skuggan av rött men inte kostar en arm och ett ben, är det här en bra indikation att du tittar på en CR ruby.

Funktioner

Chrome ger naturliga och CR rubinerar sin röda färg. Om det inte var för krom, skulle rubiner vara färglösa bitar av mineralkorunden. Järn används i CR-rubiner för att göra färgerna ljusare. Eftersom de är 'bakade' i ett laboratorium vid extremt höga temperaturer för att skapa en röd sten från de grundläggande materialen av krom, järn och korund, tenderar CR-rubiner att vara felfria. Naturliga rubiner skyddas inte i en orörd miljö från elementen medan de skapas, så de brukar ha brister. CR-rubiner är också enklare att skära än naturliga rubiner, även om deras kemiska kompositioner är identiska. Detta beror till stor del på deras konsekventa struktur som är ett resultat av den konstgjorda skapelsen. Därför skärs CR rubiner ofta för att ha extremt ljusa aspekter.

Överväganden

Om du funderar på ett CR ruby-köp måste du räkna med orsaken till investeringen. Om du köper smycken som en investering, bör du komma ihåg att du förmodligen kommer att ha svårt att sälja en CR Ruby-bit om inte det är en unik, anpassad design. Om du köper rubin som en present, kan du också överväga om mottagaren skulle tänka om de fick reda på att deras sten var en CR-rubin. De flesta bryr sig inte, men i vissa fall kanske en person föredrar att ha en mindre eller annorlunda natursten än en CR ruby.

Varning

När du överväger ett större smyckesköp, borde du ha stenarna , inställningar och certifieringar som granskas av en pålitlig juvelerare. När du har köpt ett objekt, har du nästan inget nytt om det förefaller vara något annat än vad du trodde när du köpte det. Se till att du vet vad du köper innan du gör investeringen. CR-rubiner är rubiner som har samma naturliga innehåll och sammansättning som rubiner som bryts, men CR-rubiner skapas i ett labb. 'CR' står för 'skapad'. CR-rubiner är ganska svåra att skilja från riktiga rubiner, men de kostar väsentligt mindre för att skapa, förfina och sätta i smycken. Om du funderar på att köpa en CR-rubin eller en naturlig rubin, bör du förstå exakt vad skillnaderna är för att göra det bästa beslutet möjligt för dig. Men kom ihåg att en CR ruby ​​faktiskt är en rubin; Det skapades i ett labb under hög värme snarare än under jorden.