Vad ser Fake Gold ut?

 

Historia

Under hela historien har falskt guld använts för att svindla affärsmän och göra något ur ingenting. Ingen är immun. I själva verket upptäckte Etiopiens nationalbank nyligen att det hade över 16 miljoner dollar i förluster från falskt guld i sina valv som köptes årtionden tidigare. Lyckligtvis finns det några sätt att berätta skillnaden mellan falskt och riktigt guld, och som förfalskningarna förbättras, så gör vetenskapen att identifiera dem.

Funktion

Felaktigt guld används nästan alltid som en bluff. Men det tjänar vissa legitima syften i smycken industrin, genom att låta juvelerare göra och sälja saker som annars skulle vara oöverkomliga för de flesta människor. I allmänhet används dock falskt guld för att bluffa människor eller företag utan pengar.

Typer

Fake guld kommer i flera former. Det vanligaste - och det svåraste att upptäcka - är när en annan tungmetall är pläterad med 24 karat guld. Detta gör att det verkar som att hela metallstycket är rent guld, när det bara är en tunn hud på ytan är verkligen ädelmetallen. Järnpyrit, eller dårens guld, är en vanlig sten som många tänkt var guld under Gold Rushens dagar. Men det är alltför svårt och lätt att faktiskt vara guld, och nästan alla vet skillnaden idag . Människor har också blivit lurade av mycket polerad kopparpyrit eller bismutit, som båda har en ljus, gulaktig glans i vissa ljus.

Funktioner

Fake guld är faktiskt ofta skinnigare än äkta guld. Den är i nugget form, har en gul, nästan vaxaktig glans. Denna glans kommer inte att förändras oavsett vilket ljus det är. De flesta typer av falskt guld kan se skenare eller dullare i olika ljus och kan tyckas nästan silver ibland. Guld är också formbart, medan typiskt falskt guld är svårt. Fet guld är också i de flesta fall lätt, och till och med plätering gör inte en bit av falskt guld väger ännu en sjunde av det riktiga guldet i de flesta fall.

Identifiering < / h2> Du kan testa guld på flera sätt för att avgöra om det är den riktiga grejen . Verkligt guld kan hamras och kommer inte att bryta eller förlora sin glans. Det kommer bara att platta ut. Fake guld kommer stolidly behålla sin ursprungliga form eller splittring. Du kan också väga falskt guld för att se om det väger lika mycket som samma mängd äkta guld skulle - en juvelerare kan hjälpa dig med det här. Att droppa föremålet i salpetersyra kommer också att låta dig veta om ditt guld är falskt, eftersom det verkliga guldet kommer att förbli opåverkat, men falskt guld kommer att ändra färg och skapa ett grönt skum.

Varning

När du är Med tanke på en investering i guld måste du kräva bevis på att varan du köper faktiskt är guld. En enkel certifiering är nästan värdelös i rättssystemet eftersom det inte finns något sätt att bevisa att du själv inte bytte guldet till falskt guld efter att guldet kom i din besittning. Arbeta med en pålitlig juvelerare eller annan expert för att försäkra dig innan du köper, du får den riktiga saken, för att du nästan inte har någon gång när affären är klar. Du är förmodligen bekant med ordstävet 'Allt som glitterar är inte guld.' Detta är säkert sant, men det har nog aldrig varit svårare att berätta skillnaden mellan äkta guld och falskt guld än idag. Det finns många sätt att göra falskt guld ser riktigt ut, och som ett resultat måste du titta mycket noggrant och förstå exakt vad du söker för att berätta skillnaden.