Vitamin E för torr hud och hår

 

Fuktighetskräm

Användning av E-vitamin som fuktkräm kommer att minska torrheten utan de skadliga kemikalierna som finns i några kommersiella ansiktsvärmer.

Arr

Användning av E-vitamin på ärr kan minska utseendet eller eliminera dem om Oljan används när såret börjar läka.

Acne

Medan akne vanligtvis bildar sig på fet hud finns det en sak som torr akne. Om ansiktet är irriterat på något sätt kan akne bildas. Användning av vitamin E-olja förhindrar utbrott och smörjer också den torra huden.

Shampoo

Det finns schampon formulerade för torrt hår som innehåller vitamin E. Detta vitamin mjukar håret och dess antioxidantegenskaper skyddar håret mot skador på grund av oxidation.

Balsam

Vissa balsam för torrt hår innehåller vitamin E-olja. Du kan också massera naturlig vitamin E-olja i ditt hår för att minska sönderfall och splittrade ändar som orsakas av torrhet. Vitamin E är ett fettlösligt vitamin som är en bra fuktkräm för torr hud och torrt hår. Vitaminet ger också andra fördelar. E-vitamin är en antioxidant. Detta ämne skyddar kroppen mot skador som orsakas av fria radikaler. Vitamin E är tillgängligt som en matkälla, tillägg och som en olja. Naturligt och syntetiskt vitamin E säljs i hälsokostaffärer, men den naturliga formen är dubbelt så effektiv.