Design Parfym för kvinnor

 

1.

Bestäm vilken typ av effekt du ska ha med din parfym. Om du vill att den ska vara energisk, använd citrus dofter. Om du ville att det skulle vara stimulerande, använd pepparmynta eller eukalyptus, som är bra för att lätta tröttheten. Rosemary och basilika stimulerar också dofter men är lite mer intensiva. Om du ska lugna, försök sandelträ eller ros dofter för att underlätta spänningen och lugna sinnena. Ytterligare lugnande dofter är vanilj, jasmin eller lavendel, vilket bekämpar stress.

2.

Välj och köp olika oljor och dofter från en butik. Vanligtvis kommer dessa att ligga i den ekologiska sektionen eller det naturliga området av livsmedelsbutiken eller kroppsbutiken. Välj två eller tre olika oljor och dofter att blanda. Köp också en essentiell olja (som cederträ, kanel eller sandelträ), vilket hjälper de olika bindorna ihop.

3.

Häll vodka i burken.

p> 4.

Krymp 7 till 9 droppar essentiell olja i burken. Tryck sedan på 7 droppar av din valda mellannota, följt av 7 till 9 droppar av din toppnot.

5.

Krama ett par droppar essentiell olja för att binda de olika dofterna tillsammans. Lämna blandningen ut i 20 till 30 timmar. Om du inte gillar hur doften luktar, låt blandningen sitta längre och lukta igen. När du gillar hur det luktar, tillsätt det destillerade vattnet till burken. Stir kraftigt.

Tips och varningar

  • Lägg till lite glycerin och rör kraftigt för att göra din doft längre. Smut in i en fin flaska med en spritzer topp och Spraya bort!
  • Trött av lukt som alla andra? Bored med parfymerna som erbjuds i varuhus? Om du vill ha en unik doft som du personligen har en hand att skapa, är designen av parfym vägen att gå. Det är relativt enkelt och innebär prov och fel. Tänk på dig själv som kemistblandning och matchning för att sluta med en slutprodukt.
    Parfym består av tre huvudnoteringar: bas, mitten och toppen. Basen är doften som varar längst, och toppnotten är den första doften att blekna. Exempel på mellersta anteckningar är citrongräs, ylang-ylang och kryddnejlika. Exempel på toppnoteringar är lavendel, ros och jasmin.