Hur man använder Mac Brush Cleaner

 

1.

Häll ungefär en tums Mac Brush Cleaner i en kopp eller liten skål. Du kan behöva använda mer eller mindre renare beroende på hur många borstar du ska städa.

2.

Placera dina makeupborstar i koppen, med borsten nedsänkt i rengöringsmedel. Om borsten inte är helt nedsänkt i rengöraren, häll lite mer i koppen tills de är helt täckta med rengöringslösning.

3.

Låt borstarna sitta i borststädare i minst 10 till 15 minuter. Om dina penslar är extremt smutsiga eller inte har rengjorts om flera veckor, kan du lämna dem längre. Tjugo minuter ska räcka för de flesta borstar.

Ta bort borstarna från rengöraren efter att tiden är upp och skölj borsten på varje borste försiktigt med varmt vatten.

5.

Borsta borsten av varje borste försiktigt under vattnet tills vattnet löper klart. Se till att allt rengöringsmedel, liksom eventuell sminkrester, kommer ut ur borstfibrerna. Penseln ska inte känna såpad när den är helt sköljd.

Krama borstarna försiktigt över disken för att avlägsna överskott av vatten och lägg dem i plattan för att torka på en pappershandduk.

7. Rengör dina sminkborstar med Mac Brush Cleaner en gång i veckan för att hålla dina borstar sanitära och förlänga deras livslängd.

Tips och varningar

  • Du kan också använda Mac Brush Cleaner för att snabbt ta bort sminken från din pensel så att du kan använda en annan sminkfärg. Häll bara en liten mängd borstmedel i en pappershandduk och gnugga borstarna på din sminkborste försiktigt på den fuktiga pappershandduken. Du kommer se färgen komma ut på handduken. Låt din borste torka i några minuter och sedan är den redo att användas med en annan sminkfärg.
  • Regelbunden rengöring av dina makeupborstar hjälper dina borstar att hålla längre och förhindrar finnar. Smutsiga borstar kan täppa till porer och ge en odlingsplats för bakterier - något som du inte vill ha nära ditt ansikte. Mac Brush Cleaner är en lättanvänd borstepolare som desinficerar och skickar dina borstar.