Hur man är en trendsättare

 

1.

Titta på banan för inspiration. Designers presenterar sina kommande linjer i god tid före säsongen så att du kan ta reda på hur mycket tid det kommer att vara 'in'. Även om du inte kan delta i någon av de stora Modeveckorna personligen kan du se designers linjer från dessa händelser på New York Magazines hemsida (listad i resursdelen) och hitta nya utseende som kan fungera med din egen smak och stil.

Läs recensioner av några av dina favoritdesigners nya samlingar och ta reda på vilka modedesxperter ser som vanliga teman för den kommande säsongen. Leta även efter gemensamma förhållanden. Var uppmärksam på formen på objekt, längder, färger, mönster och tyger. Observera också hur de senaste stilarna passar (t.ex. mycket anpassade och skräddarsydda eller mer avslappnade och slouchy). Gå sedan och shoppa och försök hitta bitar som har några av de element du identifierat.

3.

Prenumerera på en handfull modetidningar för att bli bekant med mode och förstå hur man får det att fungera för din lfiestyle. Vogue och Harper s Bazaar erbjuder en glimt av high-end-stil i bästa fall. Du kan använda dessa resurser för att hjälpa dig att känna för olika trender, medan Glamour, Lucky and In Style kan ge dig råd om hur du kopierar dessa lyx ser på en mer överkomlig skala.

Besök kedjebutiker som H u0026 M, Forever Sixteen och Target för att hitta billiga kläder och tillbehör som är framåt. till banan för inspiration och fånga låga versioner av de dyrare kläderna. Förstå att dessa objekt inte kan jämföras med kvaliteten som designerns original erbjuder, men de kan fånga det avancerade utseendet och göra det billigt. Använd dina bästa skor , smycken och handväskor för att göra budgetkläderna ser dyrare ut.

5.

Handla i high-end-butiker som Barney's New York, Saks Fifth Avenue och Neiman Marcus för trendiga saker från upp-och-kommande oberoende designers. Att investera i ett par välvalda mode framåtstycken (som premium jeans i mörk tvätt med speciell detaljering) kan hjälpa dig att klara ditt rykte som en stil setter. Bara vara säker på att allt du spenderar på har en viss varaktig kraft och kommer att bära dig genom flera årstider.

6.

Välj en eller två bra välgjorda häften som har moderna linjer även om De är inte så ovanliga. Det gör att du ser ut nuvarande och kommer också att kunna bära dig de närmaste säsongerna. Bälten ärmar, jackor med armbandslånga ärmar, klänningar som kan lagras och slouchy stövlar är lätta att bära, men kan vidareutveckla din bild som trend setter. Du kan hitta sådana saker som butiker som Ann Taylor, Banana Republic, Gap och Nordstrom. Du kan också leta efter sådana föremål på prisbutiker som TJ Maxx, Marshall s och Filens sällskap.

Prova på saker som skiljer sig från vad du brukar ha på. En geometrisk mönstrad tröja, lång tunika tröja eller bälte kjol kan kopplas ihop med konservativa bitar du redan äger och kan helt ändra ditt utseende. Kom ihåg att när du antar en ny trend behöver du inte göra det från huvud till tå. Om du vanligtvis bär fasta ämnen, försök kombinera en fransk randig lång t-shirt med klassiska jeans och en krympt blazer från din garderob. Lägg till en färgstark halsduk runt nacken för ett friskt och trendigt utseende som är värt att uppmärksamma.

8.

Titta i din egen garderob för bitar som du kan bära på nya sätt. Till exempel kan en lång stretchig kjol användas med midjebandet upptaget till bröstet för att göra det en klänning, eller en miniklänning kan se bra ut som en tunika över mager jeans. En knapp-down klänning kan dubbla som en kofta om du bär den öppen över byxor och en topp. Försök att tänka utanför rutan för att hitta flera ändamål för dina favoritartiklar så att du kan utnyttja dem mer och följa eller börja, olika trender.

9.

Lager upp på billiga, trendiga tillbehör. Leta efter saker som leggings med broderi, beading eller som kommer i ljusa färger, hitta stora uttalande halsband, manschettarmband, stora strukturerade handväskor och skor med arkitektoniska klackar och andra ovanliga detaljer. När du blandar så starka bitar med dina grundläggande föremål (som en enkel blus och byxor), kan du ta ett tidlöst utseende och plötsligt få det att se väldigt fram mot dig.

10.

Använd dina kläder med självförtroende och ta bort saker som gör att du känner dig självmedveten. Oavsett hur trendig din klädsel är, om du känner dig bekväm i din egen hud och gå med huvudet hållet högt, kommer du att se på modet och välskött, och andra kommer att se efter att följa ditt exempel.

Tips och varningar

  • Leta efter trender som fungerar med din kroppstyp och bild. Om mycket korta kjolar är i men du har tunga ben kan det här inte vara det bästa letar efter dig, varför välj och välj noggrant.
  • Kom ihåg att vissa utseende som du ser på banan kan ta några år att fånga i det vanliga, men om du bär dessa saker själv redan från början kan du påverka andra för att prova dem när de ser hur bra de ser ut, och trenden kan fånga på tidigare tack vare ditt inflytande.
  • Tänk på att inte allt som visas på banan är tänkt att översättas till 'vardagligt' slitage. Några av utseendena (som långa pälshattar, stora fjädrar, fem tums klackar och rena kjolar) är bara för det dramatiska och konstnärliga värdet.
  • Om du har en riktig passion för mode och följ den senaste banan ser religiöst ut, kanske du vill integrera några av dessa trender i din egen garderob. Tricket är att hitta fashion forward-stycken som är överkomliga och kan komplettera några av de mer klassiska objekten som redan finns i din garderob. Om du studerar vad som fungerar i tidningsannonser och på modeshow, kan du kopiera några av de nyaste färgerna, skärningarna och mönstren och sedan kombinera dem på ditt eget unika sätt.