Hur man gör en gammal tröja ser ny igen

 

1.

Fixa saker med spets eller band. Om manschetten och kragen ser lite sliten ut, klä dem upp med lite glam. Vik ett brett band eller lacy kant i halva och släpp det över manschetten. Stygn med en maskin eller med hand längs kanten av bric-a-brac du har valt och stänger sidan i båda ändarna. Lägg trimmen på kragen för att matcha. Du kan också lägga samma trim i fickor eller till en hemlinje om din tröja inte kommer in. För ett fint mönster med tydliga instruktioner för användning av spets och kant kan du läsa informationen om tygutsmyckning på Bayou Väskor.

2.

Klipp upp manschetten för en annan look. Gör den långärmade skjortan i 3/4-ärmar eller kortärmade ärmar för ett annat utseende. Välj en skjorta med längden du vill ha och mäta den och lägg till 1 tum för att svänga under. Du kan också skräddarsy en rak skjorta. Vänd den inuti och stram den på båda sidor jämnt för att passa kurvan på midjan. Börja vid armhålen och stift neråt, se till att du inte klämmer fast den. Du har just skapat din tröja till en helt ny skapelse. Leta efter de enklaste riktningarna på Fizfabulous.com.

3.

Dekorera din skjorta med knappar och pärlor. Gör enkla blommor ur knappar genom att sy en stor knapp på skjortan och omger den med sex mindre knappar. Gör en eller flera i ett mångfärgat eller ett färgutseende Använd knappar du redan har eller rädda dem av något som du skulle kasta ut för en sparsam smink. För underbara fria mönster, gå till Ruby Glen-webbplatsen.

4.

Måla ett litet stänk av färg på din skjorta. Återigen kan du spåra en design, stryk på en eller dra en själv om du är artsy-typen. En design nere på framsidan runt knapparna, kragen och ärmarna eller kanterna är en fin look, men det är en stänkig bild över framsidan. Du kan välja ett motiv som segling, en gata eller blommor för att komma igång. Kolla in Paintonfabric.com hemsida.

5.

Färga dina kläder till en ny färg eller binda färg ett helt nytt mönster i dem. Det finns massor av webbplatser med instruktioner för detta att välja mellan, men jag tycker om det enkla sättet att göra på Essortment.com. Lägg till en spetsig blick på din tröja. Använd handledning om detta på essortment.com. Du kan alltid använda gamla smycken för att lägga till pärlaarbete eller bara dekorera med.

6.

Använd din tröja på olika sätt. Det enklaste sättet att repurpose en tröja är att para det med andra saker. Sätt en tank eller en sexig kamisol under eller släpp en t-shirt eller tank över den. Vik ärmarna upp och lägg till en långärmad tee under. Lägg till en väst, ett bälte, en lång halsduk eller lacy sjal för att kliva upp det i ett nytt utseende.

Tips och varningar

  • Experiment- -Det finns så många sätt att hantverk kläder. Blanda och matcha saker och se vad som fungerar för dig.
  • Gå alltid runt i galleriorna och se vilka färger och stilar som är populära, och vilka slags utsmyckningar är ute för att ge dig snygga idéer.
  • Öva på ett klädesplagg som du inte vill ha. Om du gillar det du har gjort, klippa ut det och lägg det till ett annat klädesplagg senare.
  • Kvinnors tröjor kan bli gamla för en av tre anledningar: 1) tyget är lite slitet, 2) de är daterade eller 3) du är sjuk att titta på dem. Med hjälp av hantverk och information kan gamla saker dock ha ett helt nytt utseende. Alla dessa idéer är roliga och ganska lätta att göra så låt fantasin springa vild och njut av.