Hur man gör hårdriktning med en järn

 

1.

Tvätta och torka håret ordentligt (eller börja med torrt hår). Försök inte stryka några fuktiga fläckar alls. Håret behöver vara bentorkat.

2.

Ställ in ditt vanliga strykjärn och strykbräda (ja, samma som du använder för att stryka dina kläder). VIKTIGT: Se till att du ställer ditt strykjärn på en DRY-inställning. Ingen ånga! Ditt hår kommer att hålla fast vid järnet om du använder någon ånga. Hårrätning ska vara lätt och smärtfri.

3.

Den lägsta temperaturen ska fungera bra. Du vill inte få järnet för varmt. Öva med ditt strykjärn och ditt hår för att se vad som fungerar bäst i slutet.

4.

Vänd ditt hår över strykningen bord och ... stryk det! Ja, det är så enkelt. Du kan använda en kam eller en pensel för att få det att spridas om du behöver, men jag behövde aldrig oroa dig för det. Ställ järnet nära ditt huvud (utan att bränna dig) och dra järnet försiktigt över håret i en kontinuerlig rörelse. SLUTA INTE. Fortsätt tills du har nått ändarna eller lyft av den tidigare, om du behöver. Låt inte järnet bara sitta på ditt hår.

5.

Stryk det över håret så många gånger som du behöver. Det kommer att räta ut alla skikten men du kan sättet att vända huvudet lite på ett eller annat sätt för att nå vissa delar bättre. Du kan avdela det om du vill, men det är verkligen inte något behov Jag har mycket hår och behövde aldrig stryka den i delar. Vänd håret tillbaka och kolla det ofta för att se resultaten. Du borde sluta med mycket rakt, silkesigt utseende hår.

6.

Övningen gör perfekt! Ju mer du gör det desto bättre får du. Det sparar tid på lång sikt och resultaten är utmärkta.

Tips och varningar

< li> Öva, öva, träna!
  • Använd aldrig ånginställningen på järnet. Endast torrt läge.
  • Försök inte stryka fuktigt hår. Det måste vara ordentligt torrt .
  • Var försiktig första gången så att du inte brinner dig på järnet.
  • Om du har långt hår kan det vara tråkigt att räta ut det utan att spendera timmar på processen. Här är ett litet knep jag har använt i åratal som fungerar snabbt och effektivt. Du har förmodligen redan vad du behöver hemma utan att behöva slå upp din lokala skönhetsbutik.