Hur man identifierar en falsk pärla

 

1.

Jämför alla pärlor i strängen. Om alla pärlor är helt, helt runda och felfria, och visar inga bevis på att de skiljer sig från varandra, är de nästan säkert falska.

Lätt gnid en pärla mot en av dina tänder. Om det känns smutsigt, är det möjligen antingen en naturlig pärla eller en sötvatten, odlad pärla. Om det känns väldigt slätt, är det troligen en falsk. Detta är emellertid inte en helt tillförlitlig metod, eftersom det finns modifieringar och procedurer som kan göra en verklig pärla verkar slät och en falsk pärla verkar grov eller gritty.

3.

Undersök Pärlarnas former tätt under direkt solljus. Verkliga odlade sötvattenspärlor och naturpärlor kommer vanligtvis att ha ojämna organiska former, med mycket små brister, medan falska pärlor har vanliga former och praktiskt taget inga imperfektioner i form, men det kan naturligtvis bli fläckat eller färgat. Direkt solljus kommer att avslöja bristerna bättre än inomhusbelysning.

4.

Hämta information om pärlornas ursprung. Om din mormor till exempel gav dem till dig, fråga henne var hon fick dem och hur säker hon är att de är riktiga eller falska. Detta är inte tillförlitligt för att bekräfta att pärlorna är riktiga, men kan ofta eliminera det alternativet och bekräfta om pärlorna är falska.

5.

Titta på borrhålen. Om hålet verkar lura sig är det troligen falskt. Om hålet är i jämnhet med pärlan är det sannolikt riktigt.

6.

Hyr en gemologist för att ta pärlor av röntgenstrålar för dig. Det här är det mest exakta sättet att berätta en riktig från en falsk pärla, men det kan vara dyrare än det är troligt motiverat om pärlorna visar sig vara falska eller till och med odlade.

Tips och Varningar

  • Pärlemor skiljer sig från äkta eller falska pärlor men delar en liknande glans. Iridescens och färg tenderar att vara dullare på pärlemoder.
  • Genom att skära en pärla öppnas kommer det att avslöjas om det är naturligt, men det rekommenderas inte eftersom det naturligtvis förstör pärlan. Ovanstående steg är fler pärlvänliga sätt att skilja på en riktig pärla från en falsk pärla.
  • Verkliga pärlor kommer antingen från havet eller kroppar av färskvatten, i ostron eller andra blötdjur, och är naturliga eller odlade. Även om de odlade sötvattensorterna av pärlor inte är lika dyra som de naturliga havsperlerna, anses de vara äkta i den meningen att mollusker utsöndras av nacre, det iriserande färgstarka lagret som ger en pärla sin skönhet, på en kärna. I sådana sötvattensodlade pärlor kan kärnan vara konstgjord, men hela pärlan är inte falsk. Fake pärlor är gjorda av plast, glas, harts eller annat material utan naturliga avlagringar av nacre. Både verkliga och falska pärlor kan vara färgade. Både verkliga och falska pärlor finns i olika former: rund, avlång, pinne, barock eller myntpärlor.