Hur man köper Diamond Smycken i Vietnam

 

1.

Gå in i en smycken butik i Vietnam. Köp inte smycken på gatan eller på gatan, om du inte vill köpa smycken utan att veta om det är riktigt. När du vill köpa äkta diamant smycken, besök en smycken butik. Diamond Plaza, i Ho Chin Minh City, är ett av de nyaste smycken i Vietnam. Det har ett stort urval diamanter, och det är en plats som säljer certifierade diamanter.

2.

Be om att hantera och titta på alla smycken som du är tänker på att köpa. Kontrollera diamanterna för tydlighet och för övergripande kvalitet. Var försiktig med alla butiker som inte låter dig titta på eller försöka på smycken eller några diamanter som är grumliga eller oklara. I Vietnam är problemet inte alltid falska diamanter men diamanter som olagligt har förts in i landet. Dessa diamanter ser ut som alla andra diamanter, så fråga för att se de papper som följer med diamanten. Om det inte finns några papper är det antagligen olagligt, och även om det kan vara en vacker diamant, kan det leda till mycket problem, särskilt genom tullen.

3.

Fråga om priserna på bitarna av diamant smycken som du tänker köpa. Om priset är förhandlingsbart kan det inte vara en riktig smycken butik eller en riktig diamant. Gör din forskning innan du anländer så du vet ungefär hur mycket en diamant ska kosta. Var säker på att kostnaderna speglar vad som verkligen finns där. Diamanter i Vietnam bör återspegla det globala marknadspriset på diamanter. För att kontrollera världsmarknadspriset, kolla in en bra online-källa som anges nedan.

4.

Be om att se äkthetsintyget. Ha en översättare eller någon du litar på, berätta vad dokumentet säger om det inte är på engelska. Kontrollera två saker: att diamanten är äkta och att den godkändes av regeringen.

5.

Se till att du har dokumentation för de diamanter du köper och var medveten om att ditt hemland kan kräva att du betalar skatter vid inresa. Du behöver inte betala några skatter när du lämnar Vietnam med dina diamanter, men du kan behöva betala dem när du återvänder till ditt eget land.

Tips och varningar

  • Kolla in de företag som listas på äkthetsintyg för att vara säker på att de är giltiga.
  • Köp aldrig diamanter utan äkthetsintyg.
  • Vietnam är en plats där du kan hitta alla slags smycken. Men du måste vara mycket försiktig när det gäller att köpa diamant smycken i Vietnam så att du inte blir rippad. Köpa diamant smycken var som helst kan vara knepigt, så se till att smycken du köper i Vietnam är av hög kvalitet. Vietnam har inte egna diamantminer, så säljare importerar alla sina diamant smycken. Därför kommer priserna att handla om diamanternas marknadsvärde.