Hur man sätter på eyeliner och ögonskugga

 

1.

Välj eyeliner och ögonskugga färger som komplimanger irisfärgen och ansiktstonerna. Riktlinjerna för att följa inkluderar att undvika ögonskugga i samma färg som ögat och undvika starka färger med rättvisa ögon eller ansiktsbehandling. Titta på ett ögonskugga färgschema för mer information (se Resurser).

2.

Bestäm vilka kläder som ska bäras för dagen, både färg och stil , avslappnad eller kvällsslitage). Optimalt, välj nyanser av ögonmakeup som kommer att komplettera outfit eller åtminstone inte kollidera med det. Under tiden kan du känna igen det smickrande ögonet och det naturliga hudtonet trumma valet vid val av ögonmakeupfärger.

3.

Samla sminkstillbehör innan du sätter på eyeliner och ögonskugga. Börja också med ett rent ansikte för att avlägsna smuts och ansiktsoljor inorder så att ögonmakeupen bättre kan klistras. Gör vad som behövs för ögonbryn.

4. Applicera ögonkonfigurationsbasen eller fundamentet på ögonlocken (från lash till panna) såväl som under-eye concealer, om så önskas. Lätt damm området med löst genomskinligt ansiktspulver för att ställa in.

5.

Sätt på ögonskuggan först. Välj en medellång till medelstor bas (ögonlock) färg, en mörkare färg för att skugga eller förstärka veckningen och / eller dra ut hörn av ögat (doe ögon) och en ljus ögonskugga för att markera under ögonen.

6.

Använd en ögonskuggapplikator för att applicera en lätt beläggning (pekborste vid behov) av ögonskugga, lägga till en annan applikation om det behövs. Börja med basfärgen och täck ögonlocket från lash till panna, använd sedan högerbenet under pannaöppningen. Avsluta med skuggfärgen --- Applicera den här mörkaste färgen på ögonens veck och / eller yttre hörn.

7. Blanda hårda linjer och lätta överskuggade områden med en bomull swab eller svamp kil, med minimalt tryck och korta slag. Belägga eventuellt en rodnadborste med ett ljusrosa rodnadspulver och svep det lätt över ögonlocken en eller två gånger för att mjukna och sätta ögonmakeup.

Sätt på eyeliner penna . Linjera både övre och nedre lock nära ögonfransarnas botten. Börja i ögonets inre hörn och arbeta utåt, använd en tunn linje först och smuts eller lägg till mer senare, om det behövs. Eventuellt, för en vidgad effekt, rikta endast ögonens yttre hörn, från centrum av irisen till precis förbi det yttre hörnet.

9.

Spola blyertspenna eyeliner mot vipporna och följ ögonkroppen för en mjukare och mer naturlig effekt. Förläng raden något förbi ögonkropparna för att förbättra deras storlek.

10.

Applicera flytande eyeliner med en fin, stadig linje. Börja i ögonens inre hörn och följ basen på vipporna. Dämpa effekten genom att dotera på eyeliner istället. Eventuellt lägger eyeliner på de inre locken endast för en annan effekt.

Tips och varningar

  • Börja med en skärpad eyelinerpenna och gnid slutet mot en vävnad att runda och mjuka kanten om det behövs. Undvik att dra i ögonlocken när du sätter ögonskugga och ögonbryn. När en stadig linje är svår, arbeta i 2 steg. Applicera flytande eyeliner från centrum av ögonlocket till det yttre hörnet och sedan radera från det inre hörnet för att möta mittpunkten. Experimentera med olika utseende när du sätter på eyeliner och ögonskugga, till exempel att applicera eyeliner till det övre ögonlocket.
  • Vid applicering av ny smink ska du kontrollera en allergisk reaktion enligt instruktionerna enligt paketets anvisningar eller enligt din instruktions sjukvårdspersonal.
  • Eftersom ögonen är en av de mest avgörande dragen i ett utseende, är det ofta önskvärt att förbättra sin naturliga skönhet eller skapa dramatiska effekter med ögonmakeup. Dessutom kan vackra ögon en kontaktpunkt minimera utseendet på andra ansiktsbrister. Läs vidare för tips om hur du sätter på eyeliner och ögonskugga för att få ett mest önskvärt utseende.