Hur stimulerar hårbotten för hårväxt

 

1.

Massage hårbotten. Detta är det enklaste sättet att stimulera hårbotten. Genom att massera hårbotten cirkulerar blodet mer och ger mycket nödvändiga näringsämnen till hårsäckarna där håret växer. Massage slappar också av huvudet och nacken. För att massera hårbotten, böja över i midjan. Sprid fingrarna ut över huvudet med tummen på basen av skickligheten. Använd försiktiga cirkulära rörelser. Massage i 1 minut några gånger om dagen.

2.

Borsta håret. Decennier sedan borste håret 100 slag en natt var vanligt. Idag känner vissa hårvårdsexperter att sådan borstning kan skada håret och hårbotten, om det görs korrekt borstning har fördelar. Använd en björnhårborste eller annan naturlig fiber. Bårhuvudborst är mjuka och mjuka på hår och hårbotten. Genom att borsta stimulerar du produktionen av hårbottenoljor som smörjer hårbotten och håret. Det här är en bra sak för torrt hår, eftersom borstning ger fler oljor. Men för fet hår kan borstning göra håret smidigare. Dessutom borsta bara håret när det är torrt, eftersom vått hår är för bräckligt för borstning. Borsta håret och börja i hårbotten och flytta ner till ändarna. Borsta ditt hår så mycket som du vill. Men om du märker för mycket brott, skära ner mängden borstning eller sluta helt.

3.

Gör yoga. Det finns många yoga poses som kan stimulera hårväxten. Huvudställen och andra inverterade ställningar leder blod till huvudet där det kan stimulera hårbotten. Medan sådana ställningar är för mer avancerade studenter är detta ett alternativ för yoga-entusiaster.

4. Använd eteriska oljor i hårbotten. Det finns flera eteriska oljor som anses vara stimulerande eller uppfriskande. Lavendel, basilika, nässla, citron och rosmarinbladoljor är alla naturläkemedel för att stimulera hårbotten. Dessa eteriska oljor kan köpas online eller hos hälsokostaffärer. Du kan bara använda en olja, eller några, om du väljer. Applicera några droppar i hårbotten med ett ögonkroppar. Massage över hela huvudet. Du kan lämna oljan på hårbotten i en timme eller över natten och tvätta ut på morgonen. Med dessa oljor kommer du att känna din skalpstiftning.

5.

Håll hårbotten och håret rent. Tvätta håret tar regelbundet bort smuts, skräp och uppbyggd oljerest. Shampooing rensar också alla täppt porer i hårbotten som kan hämma hårväxten. Aktiviteten att tvätta håret masserar också och stimulerar hårbotten så att nytt hår kan växa lättare.

Tips och varningar

  • Se till att du inte är allergisk till någon av de eteriska oljorna genom att göra ett lapptest först. Lägg en droppe olja i underarm och vänta 24 timmar för att se om du har en allergisk reaktion.
  • Många vill växa längre hår eller mer hår. Medan håret i allmänhet växer en halv tum varje månad beror denna hastighet på många faktorer som generik, övergripande hälsa och hur bra en person tar hand om håret. Det finns några enkla metoder för att stimulera hårbotten som inte bara främjar hårväxt, utan också slappnar av huvud och nackmuskler. Medan det finns droger på marknaden som kan öka hårtillväxten, för de flesta som använder hemmet är en säkrare och billigare metod.