Om Facial Chemical Peels

 

Funktion

Ansiktsskemiska skalor använder naturligt härledda och konstruerade kemikalier för att ta bort död hud från ditt ansikte. De är en metod för extrem peeling och kan dramatiskt minska linjer, rynkor och akne ärr i en behandling. Skalet har vanligtvis flera steg, bland annat kemisk behandling och återställande behandling för att förhindra att huden blir irriterad.

Funktioner

Eftersom ansiktsskemikalier har flera steg kan de ta fem minuter till en hel dag till komplett. Du kan också behöva göra underhåll hemma medan din hud läker. Kemiska peeling tar omedelbart bort lager av död hud från ansiktet och gör att huden underhinner ett smidigare och hälsosammare utseende.

Effekter

I slutändan är kemiska peeling utformade för att få dig att se yngre ut, och för att de utsätts yngre hud, de gör i allmänhet exakt det. Du kan dock uppleva stickningar eller smärta under skalet, och ditt ansikte kan vara känsligt för dagar eller till och med några veckor efter att du har fått behandlingen. Du kan också spolas i flera dagar.

Tidsram

Varaktigheten av din kemiska skal beror på vilken typ av skal du väljer. En skräddarsydd peeling tar vanligen bara tre till fem minuter, medan en kontorsskal kan kräva flera besök under flera veckor. Du kommer att få skalen på kontoret, då kommer du att returnera vanligtvis en gång i veckan eller varannan vecka så att din hudläkare kan övervaka dina framsteg och upprepa skalen om det behövs. Vanligtvis kommer din hud att tippa i några timmar, och fortsätt sedan vara känslig i flera dagar. Du kommer att behöva fuktas i timmen tills resultaten från skalen är fullständigt genomförda.

Överväganden

En ansiktsskal av kemikalier kommer att göra din hud känslig mot solen såväl som vid beröring. Om du planerar att vara ute på stranden, till exempel, ska du inte få en kemisk skalning mindre än en månad före din resa. Du måste också planera att skydda ditt ansikte även om du bara är ute i några minuter, så behåll alltid en halsduk eller hatt efter handskalningen.

Varning

Ansiktsskemikalier kan ge dig bra och ungdomlig -klockande resultat, men de kan också allvarligt skada din hud. Arbeta med en hudläkare för att säkerställa att din ansikts kemiska skal innehåller de rätta ingredienserna för dig. Om du har känslig hud kan du behöva testa ingredienserna innan du har dem applicerat på hela ansiktet, eller du kanske vill gå med naturliga eller organiska skal, vilket inte alltid får samma signifikanta resultat utan repetition men är mycket mildare på din hud. Följ alltid ansiktsskemikalieskalningsanvisningarna till brevet och lämna aldrig dem på längre tid än vad din läkare rekommenderar. Om du har allvarliga rynkor att du inte har kunnat minska med krämer eller förebyggande behandlingar som fuktighetsgivande och hydratiserande produkter, kan en kemisk ansiktsskal vara för dig. Många tror att dessa behandlingar är hårda och kan skada huden, men sanningen är att de bokstavligen kan radera årtionden av slitage från ditt ansikte och till och med ta bort akne ärr och andra hårdförståda gropar och furor helt. Men se till att du förstår exakt hur ansiktsskemikalierna fungerar innan du investerar i en för att säkerställa att du är bekväm med processen.