Om Self-Tanner

 

Funktion

Självklarare gör det möjligt för människor att få utseendet av solbränna utan att riskera solbränna eller de andra skadliga och farliga effekterna av UV-strålar från solen eller konstgjorda solrosor. Självdragare är också i allmänhet ett billigare alternativ än konstgjorda garderober eller sängar. Dessutom tillåter självtältare användaren att applicera en konstgjord solbränna på egen gång, i privatlivet för sina egna hem, även om professionell tillämpning av sunless tans är också ett tillgängligt alternativ.

Typer

De vanligaste typerna av självförstärkare är lotioner och sprayer. Dessa lotioner och sprayer brukar anses vara den mest effektiva typen av självförstärkare och innehåller den aktiva ingrediensen i dihydroxiacetonen, vilket är ett färglöst socker som producerar en färgförändringsreaktion i döda hudceller. Själv-tanner lotioner och sprayer tenderar att hålla i 5 till 7 dagar på huden. Bronzer är en annan typ av självklarare, som vanligtvis säljs som ett pulver, en kräm eller en lotion, och kommer lätt ut ur huden efter en enda tvätt.

Användning

Innan du applicerar en självbrännbar lotion eller spray till ansiktet eller hela kroppen, försök självutsmältaren på en obekväm plats för att se till att det inte vänder en oönnskad färg eller ger en allergisk reaktion. Använd gummihandskar rekommenderas för att undvika att döda dina palmer väldigt mörkt. Självklararen ska appliceras så jämnt som möjligt på huden, och en svampfärgborste är användbar för svårt att nå fläckar, såväl som för användning med sprutförstärkare. Alla områden ska blandas för att ge så naturlig en titt som möjligt, och resultaten kan ta upp till en timme för att bli synliga.

Fördelar

Lång exponering för UV-strålar från solen eller en solarium är känd för att öka risken för hudcancer, och de med rättvis hud eller en tendens att bränna har en ännu högre risk. Solning är också känt för att orsaka torr hud. Självtältare gör det möjligt för personer som vill ha ett solbränt utseende för att få det utan att riskera sin hud eller personliga hälsa.

Varningar

Även om självtennare har betydande fördelar för solbränna eller i en solstråle sängen, det har vissa nackdelar med sig själv. Självdragare har varit känd att orsaka streck eller ett orange utseende på huden. Detta kan i allmänhet förebyggas genom att använda en högkvalitativ självförstärkare, eller genom att självtennaren tillämpas professionellt. Kemikalierna i självförstärkare är också kända för att orsaka en stark, obehaglig lukt på huden, vilket kan vara i ett par dagar. Slutligen kan vissa människor uppleva allergiska reaktioner mot självförstärkare, så de bör alltid testas på en liten del av kroppen först. Självbetjäning, eller solbränna garvning, är en typ av konstgjord solbränna som inte kräver exponering för solen eller det tuffa solbadet. De arbetar genom att tillfälligt döda huden med kemikalier, snarare än att verkligen förtärka sin nyans med UV-strålar. Det finns många typer av självbetjäning på marknaden och det är ganska enkelt att ansöka hemma, men försiktighetsåtgärder bör fortfarande vidtas.