Hårflättekniker för vävning

 

Flätteknik

Det finns två olika flättekniker vid applicering av hårväv: cornrowspårning och osynlig flätning. De tekniker och förnödenheter som används för varje är olika, även om båda stilar erbjuder mångsidighet och livslängd. Antingen kan stilen vara upp till 3 månader när den bärs av korrekt underhåll och vård.

Cornrow-spårning kräver väftvävning av hår och hårtråd. Det naturliga håret flätas nära hårbotten i horisontella eller cirkulära cornrows. Ändarna är bundet ihop med hårtråden. Hårspåren är separerade i hanterbara bitar; mäta spåren längs cornrowen och klippa. Spåren sys sedan i flätorna med hjälp av tråden och en vävnål.

Osynlig flätning (även kallad träflätning) är att fånga på snabbt. Det här är när lös massviktigt hår dras genom cornrowsna. Väven kan antingen flätas in i cornrowsna med ändarna kvar att hänga lös eller det kan dras genom cornrows med nålen.

Underhåll

Underhåll är en viktig del för att hålla in flätor som ser bra ut och färskt för tiden då det är uppe. Innan du gör något underhåll måste du veta några fakta om håret du använder. Det finns två huvudkategorier av vävhår. Vävhår kan antingen vara mänskligt eller syntetiskt.

Underhåll av mänskligt hår fungerar precis som att ta hand om ditt naturliga hår. Du kan använda samma schampo, balsam och andra hårprodukter som du normalt använder. Människohår kan till och med komma i kontakt med uppvärmda stylingverktyg. För att behålla glansen av mänskligt vävhår, gnugga lite fuktkräm till håret och borsta med en gnistrande pensel. På natten innan du lägger dig, knyta håret ned med en satäng eller silkedräkt. Syntet hår är billigare än människohår och är av mindre kvalitet. Syntet hår är gjord av en blandning av syntetfibrer och plast. På grund av detta kommer syntetiskt hår smälta och brinna när det kommer i kontakt med värme; så kommer det inte att fungera på syntetiskt hår med hjälp av stylingverktyg som plattjärn och krullningsstrykjärn. Syntetiskt hår reagerar också annorlunda på vissa hårvårdsprodukter. Det finns dock speciella sprayer och fuktgivande produkter som tillverkas bara för syntetiskt hår som du hittar på skönhetsaffärsbutiken. Ett av de vanligaste sätten kvinnor identifierar sig och förbättrar sin skönhet är genom sitt hår. Hårväv har använts av kvinnor i många år som en del av hur de identifierar sin personlighet genom håret. Det finns tre grundläggande metoder för att applicera hårväv, flätning är en av dem. Braiding ger flexibilitet i styling och skyddar det naturliga håret.