Hårvård för Biracial Woman

 

Din hårtyp

Biracial kvinnor kan ha ett brett utbud av hårtexturer. Du kanske tycker att din är extremt lockig eller helt rak. För den mellanliggande konsistens som är vågig till krullning, kommer följande steg som skämmer bort lockigt hår att hjälpa dig att få de bästa resultaten. Om ditt hår bildar sig stort, loopyvågor eller strängare, blyertspennor, bör du lägga tonvikten på att behålla krulla utan att bjuda in frizz.

Shampoo och Conditioners

Den hårdare som håret är, desto torrare är det vanligtvis. Biracial kvinnor ska använda schampon och balsam som är speciellt gjorda för torrt och / eller skadat hår.

Du bör shampoo håret minst en gång i veckan, ju mindre lockigt ditt hår är, desto oftare behöver du shampoo det, speciellt om ditt hårs naturliga oljor gör att det känns smutsigt. Följ varje schampo med en sköljningsbalk. Använd ett fuktgivande inloppskonditioneringsmedel på vått eller fuktigt hår.

Rätt verktyg

Biracial-kvinnor borde använda bröstkammar och mjuka bröstborstar. Du kanske också gillar plastborstar, beroende på graden av din curl. Stramt krökt hår ska inte vara utformat med plastborstar med undantag för detangling. Lösare lock kan dock dra nytta av plastborstar för arbetsprodukter genom håret. Ju grovare håret är desto mildare är dina verktyg Häng med elastiska huvudband, täckta elastik och plastpinnar. Undvik hästhalshållare med metalldelar och gummiband som kan 'fånga' och dra ut håret.

Styling Tips

Efter shampooing och konditionering Applicera gel på ditt våta hår. Det är användbart att göra detta i sektioner, så dela ditt hår i tre delar: två främre sektioner på båda sidor och en baksida. Börja på baksidan och applicera tillräckligt mycket gel för att jämnt täcka ditt hår. Räkna fingrarna genom det eller kamma igenom det med din kam eller plastborste.

Flytta till de främre sektionerna och applicera gel på samma sätt.

Det viktigaste steget efter att du tillämpat dina produkter är att lämna ditt hår ensam. Ditt hår måste 'sätta' på det här sättet för att dina krusar ska förbli lockiga och inte frizz upp. Den bästa torkningsmetoden är att lufttorka, men om du har bråttom, använd en diffusor med låg värme.

Hårprodukter som ska användas

Om du har ditt hår lockigt, behöver du en bra, lätt, alkoholfri gel för att stila den. Använd alkoholfria produkter om möjligt, eftersom alkohol torkar. Du kan också använda inställningslotion för att ställa dina krullar.

Avlägsna tungoljor och pomader, vilket kan vara för tungt för biracial lockigt hår. Om du känner att ditt hår behöver ytterligare fukt, använd en lätt, naturlig olja som rosmarin, grapeseed eller jojoba. För biracialkvinnan (det vill säga halvafrikansk amerikan och halvvitt) kan hår vara en utmaning om du inte vet hur du ska ta hand om det. Du kanske tycker att ditt hår inte är tillräckligt krökt för att vara en afro, men Det är inte rakt nog för att bara tvätta det och gå. Att lära dig hur du bryr dig om ditt unika hår hjälper dig att uppnå de perfekta locken varje dag.