Hur man byter frisyrer i Photoshop

 

Förbered ditt foto

1.

Det första steget är att öppna fotot av dig själv i Photoshop. Hit 'Ctrl-J' för att skapa en kopia av fotot.

Använd det magnetiska lassverktyget (cirkulerat i gult) och skissera ditt ansikte och nacke.

3.

Gå till 'Välj u0026 gt; Inverse' och klicka sedan på radera. Ta bort ögat (se den gula cirkeln) bredvid ditt ursprungliga foto så att det nu är osynligt. Du bör vara kvar med en vanlig hårlös du.

Förbereda frisyrens foton

1.

Se till att alla dina fotografier är lika stora som din headshot. Justera bildstorlekarna och pixlarna så att varje bild är utbytbar.

2.

Öppna ditt första fotografi. Använd magnetverktyget och spåra håret. Gå sedan till 'Välj u0026 gt; Inverse' och klicka på radera. Du bör vara kvar med bara håret och en genomskinlig bakgrund.

3.

Upprepa ovanstående process så många gånger du har hårstilar som du vill försöka.

Kom tillsammans nu

1.

Gå tillbaka till ditt ursprungliga hårlösa huvudskott.

2.

Dra varje frisyr i sitt eget lager. Nu kan du flytta fram och tillbaka med ögat till vänster för att se hur stilen ser ut.

3.

Där har du det, en ny du. Skulle Zoe bli blond? Kanske, kanske inte, men förhandsvisningen är roligt och tar lite av rädsla för att försöka något nytt, vilket alltid är bra.

Tips och varningar

  • Gör varje fotografi som du använder exakt samma storlek. Jag använde 200 x 300. Använd verktyget 'Redigera> Gratis transform' för att anpassa frisyrer till ditt foto. Det finns många webbplatser som gör jobbet för dig, till exempel thehairstyler.com, men det är fantastiskt att veta hur man gör det själv eftersom du inte är begränsad och kan göra någon stil.
  • Vill du ändra din frisyr, men vill ha en förhandsvisning först? Photoshop, några bilder av olika stilar och ett foto av dig själv är allt som krävs. Med några programverktyg och lager för att skapa olika utseende kan du enkelt förhandsgranska din nya dig.