Hur man färgar mäns hår och björnar

 

1.

Köp ett hårfärgssats som matchar din naturliga hårfärg. Kom ihåg att skäggshår och hår på huvudet kan skilja sig åt i färg så att två färgpaket kan behövas för att matcha din naturliga färg. Permanenta hårfärg färgämnen stannar i håret genom tvättning och måste växa ut eller skäras bort. Halvvariga hårfärger varar upp till sex veckor innan de tvättas bort. Ett direkt färgämne färgar bara hårets yttre yta och tvättar bort i sex till 10 tvättar, enligt Web MD. Progressiva färgade dörrar färgar håret långsamt så att en man kan bestämma mörkret som han önskar och snabbt tvätta ut färgämnet för att uppnå utseendet.

2.

Borsta snören ur håret och skägg. Färg bör appliceras på hår som inte har tvättats om 24 timmar, eftersom hårets naturliga oljor hjälper färgämnet att hålla sig fast i håret. Wrap en handduk runt axlarna eftersom hårfärg kan missfärga kläder.

3.

Placera gummihandskar på dina händer. Välj ett litet avsnitt hår för att köra ett hårfärgstest innan du gör hela skägget och huvudet. Ett litet område vid örat och tempel är ofta det perfekta plats för att kontrollera färgämnets reaktion på både huvudet och skäggets hår.

4. Blanda färgämnet enligt anvisningarna på färgämneetiketten. Vissa färgämnen kommer med två små rör som måste blandas för att uppnå färgfärg. Andra innehåller ett rör av gel och en flaska vätska som måste blandas ihop. Använd alltid färgämnet omedelbart efter det att det har blivit blandat. Färg som sitter i en längre tid missfärgas ofta.

5.

Arbeta färgen genom håret på huvudet och skägget med hjälp av dina handskruvade fingrar, en kam eller en liten borste som följer med några färgkit. Täck alla områden av grått hår noggrant.

6.

Följ anvisningarna på färgämnena för att bestämma hur lång tid det är att lämna färgämnet. Permanenta färgämnen som färgar övervägande grå hår behöver ofta stanna på håret i upp till en timme för att få önskade färgresultat. Halvvariga hårfärgssatser kräver vanligen 30 till 40 minuter. Direktfärg och progressiva dödsatser kräver ibland bara 10 till 15 minuter på håret för att färgning ska uppnås.

7.

Tvätta färgen helt ut. Vattnet ska rinna så att du vet att allt färgämne har tagits bort. Applicera det balsampaket som ingår i de flesta färgämnena enligt anvisningarna på lådan. Torka håret med en hårtork eller låt det torka naturligt.

Tips och varningar

  • Många människor lider av allergisk reaktion på hårfärg. Om bränning ska börja i provområdet tvättar produkten omedelbart.
  • Graying håret kan sänka människans självkänsla och gör att han ofta blir äldre än sina år. De första graysna materialiseras ofta i en mans skägg nära hans haka eller mustasch. Håret på hans tempel börjar också visa vita fläckar. När processen fortskrider börjar hela huvudet gradvis att bleka tills mer grå hår existerar än färgat. Många män söker hårfärgssats för att vända tillbaka tidens händer. Ett hårfärgssats kan erbjuda en snabb fix till grått hår och returnera en man till ett mer ungdomligt utseende utan att skada håret själv. Hårfärgssats säljs i de flesta stormarknader, stormarknader och apotek.