Hur man gör handgjorda badsaltar

 

1.

Lägg till 1/2 kopp Epsom salt till en blandningskål. Kombinationen av magnesium och svavel som finns i Epsom salt hjälper till att lugna, läka och närma vår hud. Enligt SaltWorks.us har studier visat att magnesium och sulfat både absorberas lätt genom huden, vilket gör Epsom saltbad ett enkelt och idealiskt sätt att njuta av de fantastiska hälsofördelarna.

2.

Lägg till 1/2 kopp Döda Havsaltet till blandningskålen. SaltWorks.us säger också att 'Bad i ett dödhavs saltbad hemma ger en djupt avkopplande upplevelse och en fest av mineraler för huden. Forskning har visat effektiviteten hos Döda havsbadsalter för att lindra hudsjukdomar som psoriasis' p>

3.

Lägg till 1/2 kopp sodavatten och 1/2 kopp boraxpulver. Enligt Mountain Rose Herbs ', som vanligen används i badsalt, har borax förmågan att mjukna vattnet och suspendera tvålpartiklarna i badvattnet. Resultatet är mjuk, ren och hälsosam hud som inte blockeras av tvålrester partiklar. När det används i samarbete med citronsyra i badbom eller badsaltrecept, kommer produkten att producera en fizzing-åtgärd. Den bildar även bad- eller kroppsgel när den blandas med vatten och guargummi. '

4 . Blanda alla salter tillsammans med en träsked och tillsätt sedan 2 msk. av mandelolja. Mandelolja är utmärkt för huden och det kommer att ge ditt badsalt med ett fuktgivande element, förutom läkning och rengörande effekt.

5.

Lägg till 10 droppar lavendel essentiell olja och blanda väl. Lavendel har en lugnande och avslappnande effekt, vilket gör det bra att använda i bad. Det har också många andra fördelaktiga egenskaper. Enligt WebMD används 'Lavendel' för rastlöshet, sömnlöshet, nervositet och depression. Den används också för en mängd olika matsmältningsbesvär, inklusive meteorism (bukvällnad i gas i tarm- eller bukhålan), aptitlöshet, kräkningar, illamående, tarmgas (flatulens) och upprörd mage. '

6.

Häll bathsaltblandningen i en glasburk efter eget val. Se till att det har ett tätt lock eller en kork för att hålla fukten bort, eftersom badsalter tenderar att klumpa upp när de kommer i kontakt med någon typ av fukt. Du kan dekorera din burk med band eller andra föremål för att mäta ditt badtsalter, speciellt om du planerar att ge dem som presenter.

Tips och varningar

< li> Du kan lägga till olika typer av läkningsläger eller torkade örter i ditt badsalter för att göra dem mer närande och lugnande.
  • Använd olika blandningar av eteriska oljor baserat på din egen preferens, såsom sandelträ, eucalyptus, apelsin eller pepparmynta.
  • Om du vill lägga till färg i ditt badsalter, lägg till några droppar av en naturlig mineralfärg efter eget val och blanda det bra med salterna innan du tillsätter den eteriska oljan.
  • Handgjorda badsalter kan göras inom några minuter med bara en handfull enkla ingredienser. Dessa ingredienser sträcker sig från många olika typer av salt till olika eteriska oljor, med varje ingrediens med sina egna särdrag och fördelar för våra kroppar. Baserat på ditt urval av ingredienser kan slutprodukten vara mycket terapeutisk och avslappnande. Hembakade badsalter är också en idealisk present att ge till din familj och nära vänner.