Hur man tar hand om pärlstavsmycken

 

1.

Behandla dina korallhalsband, armband, örhängen och anklar försiktigt. Lättvikt, mjukt och känsligt i sitt organiska ursprung, korall ädelsten smycken är lätt flisad och kräver särskild vård om det ska vara kvar.

2.

Gör dina korall pärlor efter att du har rengjorde din hud av svett och smuts, och efter att du redan har satt på några parfymer, lotioner, smink, hårspray och doftoljor. Kosmetika, syror och andra kemikalier kan skada eller fläcka koraller.

3.

Håll dina korall pärlstavsmycken ur värmen och solen så mycket som möjligt för att undvika att färgen blöts.

4. Håll dina korallkula ur mycket fuktiga områden och undvik att få dina koralsmycken våta, eftersom vatten med klor och andra kemikalier kan skada det. Så kom ihåg att ta av dina korall pärlor innan du badar eller badar, antingen i en pool eller på stranden.

5.

Håll dina smycken ur alltför torra förhållanden, också. Korall bäst i måttlig fuktighet.

6.

Förvara dina korallkula i syrafritt vävnad, separat från andra sten- och metall smycken som kan skada dem. Använd inte plast eller andra lufttäta behållare som inte tillåter korall att 'andas'. 7. Undvik att bära dina koralpärlor bredvid grovt tyg som kan skrapa det.

8. Var försiktig när du bär korallarmband och ringar som sannolikt blir våta, stötte och missbrukas mest.

9.

Rör pärlorna med en fuktig trasa efter användning och torka med en mjuk mikrofiber.

10. tyg.

Tips och varningar

  • Använd inte home sonic eller ultrasonic rengöringsmedel på dina korall smycken.
  • Korall skärs i ädelstenskulor från de naturliga porösa skelettförlängningarna som bildar sig i havet. De flesta korallkula som används i smycken är färgförbättrade. Korallpärlor är i allmänhet vita, rosa, röda och blåa men kan till och med vara guld eller svarta. Om artificiellt färgas ändras färgen med olika metoder, bland annat med användning av färgämnen, värmebehandlingar och kemiska behandlingar. Korallkulor kan också rekonstitueras från torkat 'korallstoft'. Korall kan lysas till en blank poler som i bambukoralen, eller ha en grov, grov texturerad yta, som i svampkorall.