Hur man undviker Razor Burn vid rakning av könsorgan

 

1.

Suga en tvättduk i varmt vatten och applicera det på dina könsorgan före rakning. Det varma vattnet kommer att mildra håret, vilket gör det lättare för rakhyveln att klippa den. Eftersom det blir mindre att dra av rakhyveln, är det mindre troligt att du upplever rakhyvelstötar.

2.

Tvätta din könsdel med hjälp av en antibakteriell rengöring. När du rakar öppnar du dina porer. Om bakterier finns i området kommer det att sippra in i de öppna porerna och leda till irritation. Håll området rent och du kommer sannolikt att uppleva färre rakhyvelstötar.

3.

Exfoliate ditt könsområde med hjälp av en kroppscrub och loofah. Döda hudceller som vilar på ytan av din hud kan orsaka ingrown hairs. Genom att exfoliera före rakning kommer du att få en närmare rakning och minska sannolikheten för ingreppade hår och rakhyvel.

4.

Använd bra -kvalitet rakhyvlar. Gamla rakhyvelar är mer benägna att orsaka rakhyvel på grund av trubbiga blad och bakterier. Se till att rakhyveln du använder är skarp och ren. Det är en bra idé att ersätta din rakhyvel var tredje till fyra rakar.

5.

Sprid rakkräm eller gel över dina könsdelar före rakning. Detta ger smörjning, hjälper rakhyveln att passera smidigt över hudens yta. Om du inte använder något smörjmedel att raka, är det troligare att du får rakhyvel.

6.

Applicera hydrokortisonkrämen på dina könsorgan efter rakning. Hydrocortisonkrämen lugnar irriterad hud De lugnande egenskaperna minskar risken för att bli rakhyvel.

Tips och varningar

  • Rak inte rakt. Använd varmt vatten och barberkräm.
  • Razor burn kan vara både smärtsamt och ljuvt. Du kan få rakhyvel att brinna var du barberar, men det är mest vanligt på särskilt känsliga områden, som genitalregionen. Det förekommer vanligtvis på grund av rakhyveln som drar på huden. Bakterier kan också leda till rakhyvelbränning. Lyckligtvis finns det många saker du kan göra för att förhindra rakhyvelbrännare i det här sårbara området. Om du använder rätt behandling kan du effektivt undvika rakhyvelbränna när du rakar din könsdel.