Hur man växer hår hårväxt

 

1.

Rengör huden där oönskade hårtillväxt kommer att tas bort. Använd mild tvål och en tvättduk, skölj sedan väl och klappa torrt.

2.

Gnid en tanddräktande gel i hudens yta där håret ska tas bort. Applicera gelén 30 minuter före vaxning. Gelén domberar hudens yta, vilket gör att det blir lite mindre obekväma, speciellt för nybörjare.

3.

Stänk talcumpulver på huden för att få bort fukt så att vaxet kommer att hålla fast vid håret.

4. Tryck på en vaxremsa mellan handflatorna för att värma och mjuka vaxet. Applicera vaxremsan på huden och tryck försiktigt ner för att få vaxet och håret att hålla ihop. Låt vaxet sitta på huden i några sekunder.

5. Dra ut vaxremsan från huden i ett snabbt drag Var noga med att dra vaxet mot den riktning som håret växer. Om allt hår inte kom upp, upprepa en gång till med en ny vaxremsa.

6.

Massage en exfolierande tvål på fuktig hud, där håret var vaxat för att ta bort eventuellt kvarvarande vax och släta huden. Gnugga fuktkräm i huden.

Tips och varningar

  • Se till att håret är ungefär 1/4 tum långt efter det bästa vaxavlägsnandet.
  • Undvik att använda olja eller fuktighetskräm före vaxning eftersom det kommer att få vaxet att inte hålla fast vid håret.
  • Oönskade hårtillväxt avlägsnas vanligen med rakning, depilatory krämer och vaxning. Eftersom vaxet avlägsnar håret på axeln, kommer resultaten i allmänhet att vara längre än andra metoder. Även om du kan få oönskat hår vaxat och avlägsnat vid en salong, är hemvaxningssatser tillgängliga till en bråkdel av priset. Med träning blir vaxning hemma ett snabbt och kostnadseffektivt sätt att ta bort oönskade hårtillväxt.