Hur väljer jag rätt skor för varje dag?

 

1.

Vänta att gå på shoppning till minst mitt på eftermiddagen så att du får rätt passform. Fötterna sväller lite under dagen och om du handlar på morgonen kan du köpa skor som är för små.

2.

Leta efter skor med läderplagg sedan Det låter fukt fly och sträcker sig för att passa din fotstorlek.

3.

Leta efter mörkskor, som är mer mångsidiga om du har ett jobb som kräver professionell klädstandard . På så sätt kan du köpa ett par svart atletiska skor och ser fortfarande professionellt ut i en kontorsinställning.

4.

Undersök botten på skon och se till att den har en slitbanan som kommer att greppa marken säkert. Grova slitbanor är särskilt viktiga för kalla områden där marken är på vintern.

5.

Tryck på fingret i insidan av skon för att försäkra dig om att den har en vadderad innersula . Insoles är kritiska för skor som du har på dig varje dag eftersom de skyddar dina anklar och knän från överdriven stress. Dessutom bör insidan av insolesna ha en liten puckel för bågstöd.

6.

Fråga en anställd i skoputiken att mäta dina fötter, speciellt om du har De hade inte uppmätt på över ett år. Många människor inser inte att deras fotstorlek förändras när de åldras och även under graviditeten. Kom ihåg att en skomätning bara är en grov riktlinje, för varje märke och stil passar din fot något annorlunda.

7.

Sätt på skorna tillsammans med den typ av strumpor som du ha på sig dagligen. Gå runt affären i skorna och ta del av hur skorna känns. Ett bra passande par skor borde vara nästan obemärligt på dina fötter. Om de känner sig svåra, strama fötterna eller orsaka klämning eller smärta, prova på andra par tills du hittar en som känns rätt.

För många människor är skor lika mycket av ett fashion uttalande som de är en funktionell fotbeklädnad. Men när du väljer en sko att bära varje dag, är det viktigt att överväga mer än bara stil. Enligt Complete Wellbeing är 60 till 80 procent av fotskador hänförliga till fela skor. När du letar efter en daglig sko, utvärdera många par för att hitta en som kombinerar ett attraktivt utseende med rätt stöd.