Kinesiska örter för friskt hår

 

Ginseng

Ginseng är en stimulant, som ofta finns i energidrycker, och är en bra behandling för manlig baldhet. Torkad ginsengrot är den föredragna formen (ta det oralt), även om ginsengbladen används ibland för att göra te.

Gotu Kola

Förutom att behandla håravfall, används herbadu kola för en mängd andra hälsofördelar : blodcirkulation, minnesfunktion, sårläkning och som botemedel mot ångest och sömnlöshet. Det har kallats 'livets fontän', och vissa tror att det ökar livslängden. Tillfoga din diet med gotu kola för att förhindra håravfall och omvänd balding; Du kan hitta den i många former, inklusive torkad, i kapslar, tabletter, tinkturer och te.

Fo-Ti

I Kina är denna ört känd som Han shou wu eller 'svarthårig Mr. , 'baserat på en legend av en äldre man som heter herr han som behöll ett fullt huvud svart hår genom att ta fo-ti. Den vita rotan av denna växt används för medicinska och hälsosamma ändamål, och man tror att man ökar manlig sexuell libido, som anses vara kopplad till hårhälsan. Det används också för att sänka kolesterol, hjälpa immunsystemet och reversera härdade artärer.

Psoralea fröer

Psoralea är en klättrande bönorplantor med ursprung i Kina, och fröna är stora, svarta och bittra efter smaken. De kommer i tablettform men kan även köpas som bulkfrön. För håravfall, ta 3-9 gram fröet varje dag, men det är också bra för att härda staphinfektioner, vitiligo och eksem, samt dra fördel av hjärtat.

Hoelen Svamp

Hoelen svamp (även känd som fu ling eller tuckahoe) växer på roten av det kinesiska röda tallet. Det används för att bekämpa håravfall, uppmuntra mag och mjälte och lugna kroppen. Den är tillgänglig i avkok eller piller, och den skivade torkade svampen kan användas för att göra ett grumligt te.

Fleece Flower Root

Fleeceblomstrot riktar sig mot lever och njurar medan blodet stärks, vilket i sin tur hjälper hårväxt. När roten är beredd smakar den mildt bitter. Ta 10 till 30 gram om dagen för att uppmuntra hårväxt och förhindra för tidig gräning.

Szechuan Lovage

Liksom de flesta andra kinesiska örter för hår, När det torkas rinner roten ut njurarna, stimulerar matsmältningen, hjälper till att cirkulera blodet och gynnar blodet. Det finns i kosttillskott som är utformade för att uppmuntra hårväxten och hjälpa till att torka, grilla eller skadade hår, längs med med fleece blomstrot och hoelen svamp. Kinesiska hårbehandlingar behandlar problemet med håravfall på ett helt annat sätt än traditionella läkemedel. De börjar med förutsättningen att friskt hår beror på en tillräcklig mängd blod och qi (livsenergi) i hårbotten. Otillräckliga näringsämnen, en orolig diet och stress kan alla komma i vägen för dessa två vitala strömmar. Kinesiska örter är utformade för att motverka dessa villkor och fylla blodflödet och qi för hälsosamt och växande hår.