Massage Lotion Recept

 

Basic Lotion

För att göra din grundläggande massage lotion, placera u0026 # xBC; kopp av torkade blötdjurblad och u0026 # xBC; kopp torkad arnica blommar i en stor, ren burk. Tillsätt två koppar canolaolja och torka burken tätt. Placera den förseglade burken i en brun papperspåse och sätt väskan på en varm plats, till exempel ett soligt fönster. Två gånger om dagen för de närmaste 21 dagarna, ta bort burken från påsen och ge det några bra skakningar för att blanda örterna i oljan. Efter 21 dagar spänner du oljan genom att hälla den genom en tratt kantad med ett kaffefilter. Överför den filtrerade oljan i en ren burk och blanda försiktigt i två tsk. av lecitin. Rör lecitinet och oljan tills de två är helt blandade. I en separat burk, mäta u0026 # xBC; kopp aloe vera gel. Lägg till en tsk. av lecithinoljeblandningen, tappa burken tätt och skaka snabbt i en till två minuter, eller tills blandningen utvecklar en tjock och krämig konsistens. Låt lotionen stå i 48 timmar före användning. Förvara alla oanvända delar i kylskåpet i upp till sex månader.

Essentiella oljor

När lotionen är klar att använda, kanske du vill lägga till några droppar eterisk olja. För den mängd lotion som denna formel gör, ska två till tre droppar av en enda olja eller en blandning av oljor vara tillräckliga; Däremot kan doften från vissa oljor ta upp till 48 timmar för att utvecklas fullt ut. Var noga med att kolla för att se vilken typ av övergripande effekt som kan genereras av vilken olja som helst. Lavendel är känd för att hjälpa människor slappna av, medan citrus dofter används för att energisera. Sassafras och gran är båda bra för trängsel. Ginger eller kanel hjälper till att skapa en uppvärmnings effekt, medan dina basiska örter (komfrey och arnica) skapar en kylningsförmåga. Blanda och matcha för att passa ditt syfte eller skapa din egen anpassade blandning.

Basoljor

Förutom att skapa anpassade doftblandningar, kanske du vill justera originalformeln, lägga bivax, kokosolja, vitamin E-olja , sheasmör eller kakaosmör för att ändra texturen. Strax innan du tillsätter lecitinet till din olja, värm upp en msk. av ytterligare olja eller olja tillsatser i en liten kastrull över låg värme. Rör i lecitinet och fortsätt som vanligt, justera mängden aloe vera som krävs för att uppnå de önskade resultaten. Massage lotion är ett populärt alternativ till standardemission massageolja. Det är mindre halt än olja och ger en osmettad yta för masseringstekniker, vilket kan bidra till att lindra muskelspänning och stress genom att skapa mild värme. Lotioner förutsätter torr hud, men de absorberar inte så fort som oljor, vilket gör att massören kan arbeta substansen i huden gradvis.