Movie Star frisyrer

 

Louise Brooks Bob

Nästan varje enskild bild som du någonsin ser på 1920-talets kultfigur Louise Brooks visar hennes sportiga hennes berömda Bob, som framhävs av pärmar som hänger lågt på pannan och locket på sidan. Brooks bob blev den avgörande hårklippningen på 1920-talet och har haft många återkommande återkommande. Det rekryterades för Cyd Charisse i 'Singin' i regnet 'och i början av 21-talet har kommit tillbaka starkt.

Veronica Lake Peek-a-Boo

Veronica Lake s kika-a-boo frisyr är förmodligen den mest kända filmstjärnan frisyr i Hollywood historia. Hennes skummande lås som hängde över hennes högra öga gjorde henne mystisk och sexig och kopierades av hundratusentals unga tjejer på 1940-talet. Frisyren uppstod när Kim Basinger bar det medan han spelade en Veronica Lake Lookalike i filmen 'LA Confidential.'

Mia Farrow Pixie

På 1960-talet etablerades Mia Farrow kort i en serie filmer, särskilt 'Rosemary' s Baby, 'en kort pixie haircut som var allt raseri i flera år. Pixie Cut kom faktiskt i en variation, om du inte var bekväm med Farrows look, kunde du välja Sally Fields s. Hon gjorde kort hår populärt i en tv-serie 'Gidget'. Fields pixie cut var nästan en kombination av pixie och Louise Brooks bob, inte lika elegant som bobben eller så människa som Farrow cut.

Farrah Fawcett-Majors

Innan hon släppte namnet på henne ex-man och blev känd som Farrah Fawcett, denna blonda skönhet uppnådde berömmelse på 'Charlies' Angels. ' Farrah var utställningsstjärnan av showen och för en period på mitten av 1970-talet var ansvarig för en frisyr som tycktes vara sportad av varje ung kvinna i amerikan med långt blont hår. Den här frisyren var genast igenkännlig: under axelns längd, delad något på sidan, mycket fjädrande för att ge den en nästan löjlig kroppsnivå som studsade fritt när man gick och idealiskt färgad blond.

Bo Derek Cornrows

Cornrows hade varit en traditionell afroamerikansk frisyr i årtionden innan Bo Derek blev den första vita skådespelerskan för att bära dem i en film. Den filmen var titeln '10' och som en följd av den överraskande kommersiella framgången för den filmen, var det snart kvinnor som alla raser hade på sig. Fadden dödade snart bland vita kvinnor, men cornrows fortsatte att vara populär bland det afroamerikanska samhället.

Meg Ryan

Meg Ryan gjorde en serie populära romantiska komedier på 1980-talet och 1990-talet och i processen skapade en raseri för en frisyr som hela tiden fick kvinnor att se ut som om de bara hade kommit ur sängen och arrangerade sitt hår som om de inte bryr sig om. Men Meg Ryan bestod av permed spiralkrullar och höjdpunkter som krävde en resa till stylisten.

The Rachel

Kanske mer noggrant namngiven Jennifer Aniston, Rachel namngavs till ära av den långa shagged stilen av hår som bärs av karaktären Aniston som spelades på tv-showen 'Friends.' Rachel är kanske den sista frisyren som en skådespelerska åstadkommer för att uppnå massiva inroads i den offentliga medvetenheten, eftersom det fanns en tid i slutet av 90-talet och början av 21-talet när någon samling av tjugoåriga kvinnor verkade ha åtminstone en Rachel. Filmstjärnor har definierat, skapat och satt mode sedan branschens början. Under årtiondena har ett antal frisyrer blivit heta kramar och återkommande mode som ett resultat av en filmstjärna som gör den känd eller i vissa fall vågat vara annorlunda.