Om Sex Appeal

 

Betydelse

Sex appeal är ett begrepp som kom i bruk runt 1920-talet, precis när damerna mode blev kortare, djärvare och mer vågat. Det var också den tid då mänens mode blev mer individualiserad och mycket mindre stuffy än vad de hade förut. En enkel glimt av klaffen kommer att berätta vad som gav sex till kvinnor i den tiden. Det mest bokstavliga sättet att tolka termen är att säga, vem som finner sexklagande hos en person, finner honom önskvärt att vilja ha intima relationer eller reproducera med honom och därigenom producera attraktiva avkommor. Uttrycket har emellertid blivit mindre bokstavligt i sin användning och kan nu användas för att beskriva något som är attraktivt eller lockande.

Tidsram

Idén om sex appeal har förändrats genom åren. Som nämnts ovan var korta bobs och fransade klänningar det som gav kvinnor sexklapp i Roaring Twenties, medan män var tilltalande med sina strömlinjeformade drag. Sex appeal i 1930-talet och 1940-talet innehöll vanligtvis blondin, pin-tucked curls och ljusrött läppstift för kvinnor och bredhåriga och dubbelbröstade kostymer för män. Marilyn Monroe blev sexuellt överklagande affischbarn på 1950-talet på den kvinnliga sidan, som uppvisade stora höfter och frodiga funktioner. James Dean hade den manliga sidan av 1950-talet sex överklagande alla inslagna, med sin robusta, dåliga-pojke ser. Miniskjortor, kängor och långa, raka hår med klockbottnar inledde sexklappen från 1960- och 1970-talet för kvinnor, medan männen hittades sexiga med tjocka sideburns, långt hår och en avslappnad inställning.

Funktioner < / h2> Medan sex appeal har haft subtila förändringar under åren, är den allmänna ramen fortfarande densamma i amerikansk kultur. Stora bröst, långa ben, blont hår och ljusa ögon och läppar har varit normen i årtionden på kvinnans sida. Män som traditionellt har visat sig ha sexklagande var de långa, buffra, mörka och stiliga. Dessa normer, har emellertid långsamt förlorat ånga under de senaste åren, med det naturliga utseendet bli sexigare eller åtminstone mer accepterat än plastdockan ser bättre ut med mycket kirurgi. De mest tilltalande ansikten har visat sig vara de med standardmätningar mellan Funktionerna, oavsett hur olika funktionerna kan vara.

Överväganden

Många musiker och skådespelare använder könsbestämning för att bokstavligen sälja sig till adoring fans. Elvis pratades för sin sex appeal, liksom Jim Morrison, Prince och De långhåriga, tatuerade, otroliga pojkrockarna. Manliga skådespelare med sex appeal har inkluderat Clark Gable och George Clooney. På kvinnans sida har sexanvändning använts av Madonna, Britney Spears och Elizabeth Taylor, inte alltid med framgångsrika resultat.

Missuppfattningar

Sex appeal är inte en term begränsad till att beskriva människor. Bilar, båtar, hem och andra livliga föremål kan ha sex appeal, både för att vara en magnet för motsatt kön och för att vara sexig i sig själva. Nyhetshistorier kan betraktas som sexiga, även om det inte finns något helt kön involverat. Det har helt enkelt kommit att betyda att det är något eftertraktat av ett antal personer. Sex appeal kan inte vara bara fysisk. Vissa kan hitta en humor, pengar, makt, prestige eller andra faktorer, tillägger någons sex-appell lika mycket som deras röda läppstift eller James Dean-frisyr gör. Sex appeal är något som ger spänning och lust till massorna. Det är också en av de fem bästa metoderna som används för att sälja en produkt, på listan med barn, humor, djur och kändisar. Sex appeal har länge varit van att sälja allt från öl till snabbmat, med skor, bilar och parfym däremellan. Sex säljer. Och medan sexöverklagande, som skönhet, ofta ligger i stor del i ögat av den som har tittat, har vissa normer segrat överallt och fortsätter att vara på plats idag.