Så här applicerar du Dark Makeup

 

1.

Applicera en ögonmakeupsprimer från linjelinjen till pannabenet. När primern absorberar, släpper du en ögonskugga bas på, även från linjen till panna benet. Även om detta är ett bra steg som håller ögonskuggfärgen från att krossas och bleknar under hela dagen, vill du särskilt applicera primer och bas när du bär mörk ögonmakeup, eftersom imperfektioner är mer uppenbara med intensivt pigmenterade ögonskuggor.

2.

Håll mörk ögonskugga fallout från att göra en röra på ögonområdet med hjälp av genomskinligt pulver. Använd en fluffig pensel i medelstorlek för att sätta ner ett tjockt lager genomskinligt pulver under varje öga före ögonskuggans applikation. Pulvret kommer fånga några ögonskuggor som faller; i stället för att smutsa under ögonen, kan det avskyvärda ögonskugga dammet svepas snabbt med den mjuka storleken fluffiga borsten i slutet av din sminkapplikation.

Minimera mörk ögonskugga fallout ännu mer genom att tappa bort överskottsprodukten på din ögonskugga borste innan du lägger sminken på ögonlocken. Få färgen att klibba med att trycka - annars kallad 'stippling' - rörelser istället för att sopa produkten fram och tillbaka över locket, vilket inte bara kommer att orsaka ögonskuggning, men att färgen blir renare än den faktiskt är. Använd en ögonskugga borste med ett plant huvud för att precis lägga färgen ner.

4.

Gå bara så långt som något över vecket när du applicerar mörka ögonskuggor. Om du täcker hela locket med en mörk nyans kan du överväga dina ögon. Buffera kanterna på din ögonskugga med en fluffig ögonskuggbörste för en rökig blekande effekt. Blanda inåt och något uppåt istället för utåt, vilket förlänger ögat och till och med drar det ibland ner. Färg som är blandad för att framträda sömlös är en professionell touch som du kan lägga till i din sminkapplikation.

5.

Täck dina läppar med foundation för att skapa en bas och duk för mörk läpp Färg. Smid en sminkprimer på läpplinjen för att förhindra att läppfärgen blöder. Linje och fyll läppar i med läppfodral i den mörka färgen du väljer. Använd en läppborste för att applicera ett jämnt lager av matchande läppstift, blandning från mitten av läpparna utåt så att området närmast läpplinjen har minst mängd produkt. Blott med en vävnad innan du slutar med ett annat tunt färglager.

Tips och varningar

  • Medan du kan använda en mörk ögonskugga i en vätska -pulver - istället för pulverformulering för att eliminera rotig ögonskuggafall, kan denna textur ge dig en mindre pigmenterad effekt. Du kan ha en mörk läppfläck istället för läppstift för en mer subtil men långvarig färg.
  • Nyckeln till att göra ett uttalande med hjälp av mörk smink är att fokusera på dina ögon eller läppar, samtidigt som dina kinder blir underskattade. En mörk-complexioned individ kan även använda mörkare smink än de flesta på både ögon och läppar, eftersom produktpigmenteringen inte kommer att visa sig för intensiv för henne. Oavsett var du väljer att applicera en mörk smink, lär du dig hur du behåller färgerna som du använder från smutsning, blödning och fjädring för ett friskt utseende hela dagen.