Så här applicerar du ögonskuggans färger korrekt

 

1.

Börja din ögonmakeupapplikation alltid med ren hud. Gårdagens smink och överflödiga oljor tjänar inte som en gynnsam bas för ögonskugga. Rikta rik öga krämer för när du tar bort sminken på natten, eftersom de också inte går bra med ögonskuggning och kan göra att färgerna blir större och smutsiga. < /p>

2.

Håll i mörka ringar under ögonen från att minska uppmärksamheten borta från några attraktiva ögonskugga färger du kommer att applicera. Klistra in en krämig undereye concealer på området. Efter alla avgränsningar har varit blanda bort, sätt concealer med ett genomskinligt pulver.

3. Skapa en jämn bläckduk för din ögonskugga genom att applicera en ögonkonstruktion primer från lash line till browbone följt av en ögonskugga basen över hela locket. Primer hjälper din ögonskugga att motstå veckning och blekning under hela dagen, medan basen gör din ögonskugga pop.

4.

Välj om du ska ha en nyans av ögonskugga från lash line till crease, eller en kombination av ljusa, medelstora och mörka ögonskuggor i en blick för att förbättra formen av dina ögon genom konturering Se till att de ögonskugga texturer du använder är kompatibla med din hudtyp. Oljig hud passar bäst med pulverformiga eller flytande till pulverformiga ämnen, men orsakar creme-baserade färger att öka. torr hud å andra sidan kan hantera creme ögonskuggor, men kan förefalla ännu torrare med kritigt pulver.

5.

Använd en fluffig ögonskugga borste för att blanda alla hårda kanter i ögonskuggan så att det inte finns några bestämda linjer som berättar var en färg slutar och en annan börjar. Att inte blanda är ett av de vanligaste misstag kvinnor gör när man använder ögonskuggafärger, vilket leder till en applikation som ser långt ifrån professionell.

Förankra dina ögonskuggafärger genom att lägga till definition på Övriga delar av ögatområdet. Fyll i dina pannor, lina dina ögon, krulla dina fransar och applicera mascara. Dessa särskilda steg förhindrar att din ögonkonfiguration uppträder ostrukturerad; försummar att göra dessa lämnar din ögonmakeup ser något oavslutad oavsett hur expert din ögonskugga har applicerats.

Tips och varningar

  • Du kan använda en krämig concealer eller naken ögonskugga som bas istället för att köpa en separat produkt. Även om en ögonskuggaapplikator kan användas för att lägga ner och blanda ögonskugga, lär du dig att använda en mängd olika ögonskuggbørstar för ett mer texturerat och professionellt utseende.
  • Medan det finns obegränsade sätt att applicera ögonskugga för att komma fram till ett fantastiskt och kreativt slutresultat, finns det några metoder att komma ihåg om du strävar efter att skapa en enkel titt eller en mer invecklad. Vänta inte på ett speciellt tillfälle för att börja experimentera med ögonskugga. Oavsett om du är en nybörjare eller en långvarig makeup-bärare, med regelbunden övning av dessa tekniker ser du att din ögonskuggaapplikation ger färger som är ljusa och till synes mer pigmenterade som i motsats till dunkla och tråkiga.