Skin Lightening för människor av färg

 

Ingredienser

Medicinska de-pigmenteringsmedel har ursprungligen utvecklats för att behandla personer med hyperpigmentationssjukdomar eller tillstånd som gör vissa delar av huden ovanligt mörka. De vanligaste topiska ingredienserna är hydrokinon, ett ämne som hämmar melaninproducerande celler, azelainsyra, en svag syra som används för att behandla akne och retinoider, vilket stör pigmentöverföring. Kojinsyra, en svampprodukt, används i många japanska produkter. Mekinol och monobensyleter av hydrokinon fungerar på samma sätt som hydrokinon. Niacinamid, en form av B3-vitamin, undertrycker också pigmentöverföring.

Hemreparationer

Förutom kemiska behandlingar finns det ett antal hemskinnsättningsmedel i populär användning. Enligt eMedicine applicerar asiatiska kvinnor ofta sojamjölk i huden, eftersom det antas minska melaninöverföringen och har få biverkningar. Gurkmeja och limejuice är ett traditionellt indiskt hudlättringsrecept, vilket kan fungera på grund av den sura citrusfrukten. Ett recept med liknande effekt innefattar blandning av torkade apelsinskalar och yoghurt. Jordmandelar eller mandelolja med honung kan också blandas i mjölk för att återfuka huden och lätta den.

Överväganden

Utövandet av hudlättnad bland färgämnen indikerar ofta problematiska skönhetsnormer. Enligt Vetenskap i Afrika tjänar mörkskinniga människor ofta mycket mindre än ljusskinniga kamrater, även om de har samma utbildningsnivå. Det här är fallet i Afrika och USA Människor med lättare hud anses vara mer kompetenta och mer önskvärda äktenskapspartners i Afrika, Indien, Östasien och många andra delar av världen.

Risker

Även lagligt godkända hudljus är inte alltid säkra. Enligt 'The New York Times' kan långvarig användning av vitare krämer som innehåller topiska steroider orsaka högt blodtryck och permanenta streckmärken. Några ljusare har en risk för skador på kroppens melaninproducerande celler och kan skapa ett disfigurerande patchwork-utseende. Andra biverkningar kan innehålla gallrande hud, synliga vener, lätt blåmärken och akne. den mest riskfyllda. Det är bäst att bara använda regulerade receptbelagda produkter och att göra det under en läkares överinseende.

Varning

Medan kvicksilver inte är tillåten i hudljusprodukter i USA och Storbritannien är regleringen dålig och kvicksilverbelagda produkter är allmänt tillgängliga. I länder där medicinska och kosmetiska behandlingar är mindre reglerade kan dessa förorenade produkter vara lagligt på marknaden. Tyvärr är produkter som innehåller kvicksilver några av de billigaste. Användning av dessa hudljusgörare medför risk för tungmetallförgiftning och kan vara mycket farlig. Hudlättnadsbehandlingar är vanligt förekommande över hela världen, särskilt bland mörkare hudbefolkningar. Förbättrade hudvårdsprodukter och europeiska skönhetsnormer uppmuntrar människor med naturligt mörk hud att överväga att lätta på det. Ljusbehandlingar kan också användas för att dölja ärrbildning, mycket mörka fläckar av hud eller andra problem. Men inte alla hudljusprodukter är säkra.