Anti Aging Laser Behandlingar

 

Typer

Laserbehandlingar varierar från de som kan utföras under en lunchtimme, så att patienten kan återvända till arbetet efteråt, till mer invasiva procedurer som kräver signifikant driftstopp. Icke-ablativa laserbehandlingar kräver liten eller ingen återhämtningstid, och används ofta för att behandla tidiga tecken på åldrande som fina linjer.

Ablativ laser resurfacing skapar dock ett synligt sår genom att ta bort de övre skikten i huden. Den resulterande rodnad och svullnad varar i två till fyra veckor, eftersom ny hud växer över det skadade området. Ablativa lasrar kan vara effektiva vid behandling av svår hudåldring och solskador. De senaste brottsliga ablativa enheterna är mindre invasiva och kan uppnå liknande resultat med snabbare läkningstider, enligt American Academy of Dermatology.

Behandling

Laserbehandlingar varierar beroende på vilken typ av laser som används, men det finns likheter. Före proceduren rensas området som ska behandlas, och lokal anestesi kan appliceras. Under behandlingen bär patienten skyddsglasögon medan dermatologen brinner en handhållen laseranordning ovanför huden. Vissa patienter beskriver känslan som känslan som att ett gummiband knäpps mot huden. Efteråt kan patienter uppleva tillfällig smärta, rodnad, blåmärken, blåsor och / eller skorpor. Ispaket kan appliceras för att minska svullnad och obehag, och patienten kan informeras om postoperativ hudvård. För mindre invasiva lasrar kan en serie av tre till sex behandlingar vara nödvändiga för att uppnå de önskade resultaten.

Effektivitet

Laserhudresurfacing kan på ett säkert och effektivt sätt förbättra utseendet på åldrad hud men det kommer inte att uppnå samma typ av 'lyft' effekt som ansiktslyftning. Sun-undvikande kan hjälpa resultaten att vara längre. Det är viktigt att du inte förväntar dig omedelbara resultat, särskilt med mindre invasiva behandlingar. Exempelvis konstaterar Jeffrey S. Dover, MD, en associerad klinisk professor i dermatologi vid Yale University Medical School, att de optimala resultaten av fraktional laserresurfacing kanske inte är ses till sex månader efter en serie med tre till sex behandlingar. Resultaten varierar också från patient till patient, och behandlingen fungerar inte för alla.

Biverkningar

Lasrar har färre biverkningar än andra hudåtervinningsförfaranden, men det finns fortfarande risker.Det vanligaste är för mycket mörkning eller lindring av behandlad hud. Men oftast tillfälligt kan det vara permanent, särskilt hos dem med mörkare hud. Sekundär hudinfektion, inklusive reaktivering av herpesviruset, är ett annat potentiellt problem, och det finns en relativt liten risk för ärrbildning.

Varningar

Patienterna bör informera sin hudläkare före behandling om de har haft nedsatt sårläkning, blodproppar , en tendens till ärr, en infektionssjukdom som hepatit eller HIV eller en kosmetisk procedur eller om de har tagit isotretinoin (en aknemedicin). American Academy of Dermatology rekommenderar patienter att konsultera en certifierad hudläkare innan de genomgår någon laserbehandling. Anti-aging laser behandlingar - ofta känd som laser hud resurfacing eller föryngring - använd riktade strålar av ljus för att förstöra skadade hudceller, vilket lämnar den omgivande vävnaden oskadad, enligt New Zealand Dermatological Society. Nyare laserteknik stimulerar produktionen av kollagen under kroppens naturliga läkningsprocess för att främja tillväxten av yngre hud. Större framsteg inom laserteknik sedan 1990 betyder att det nu finns många olika laserbehandlingsalternativ för att rikta specifika tecken på åldrande från djupa rynkor till mer ytliga fläckar som åldersfläckar och spindelvener.