Graviditet Skönhetsbehandlingar

 

Massage

En massage är kanske den mest avslappnande skönhetsbehandling av alla, men det är ännu bättre under graviditeten. Vissa positioner blir naturligtvis obekväma ju större magen blir och ju mer press barnet lägger på ryggen och inre organ. Många massage salonger har speciella tabeller gjorda för att rymma en växande mage, liksom specifika massage som är bra för dina värkande muskler.

Det är bäst att ligga på din sida i din andra och tredje trimestern för att ta tryck på ryggen. Massagern kommer att utföra massagen med noggrann beröring. Gör honom eller henne medveten om känsliga områden som du kanske har för att inte förvärra ledsmärta eller eventuellt orsaka sammandragning. Oljor som kamille och jasmin är säkra att använda under din prenatala massage eftersom de är lätta doftande och inte utlösa allergier för de flesta kvinnor.

Hudbehandlingar

Under graviditeten kan din hud bli mycket ren och klar eller pigmenterad och bruten ut med akne. Ansiktsbehandlingar är ett bra sätt att hålla din hud och naturliga oljor balanserade så att du inte behöver hantera stress eller obehag hos dålig hud. De flesta spa erbjuder lämpligt utformade prenatala ansikts- och spa-paket. För att undvika kostnaden för att gå till ett spa kan du välja att göra en hemlagad skrubbe genom att blanda ihop 1 1/2 koppar brunt socker, 1 / 4 kopp vardera av flytande tvål och jojobaolja och 1 matsked honung. Det bruna sockret är exfolierat medan jojoba, tvål och honung hjälper till att hålla huden mjuk, mjuk och hydratiserad. Blanda alla ingredienser tillsammans och kom in i badkaret. Applicera skrubben från fötterna till bröstet, men inte ditt ansikte (det är för känsligt). När du är täckt, rita dig ett varmt bad och torka försiktigt av skrubben i vattnet. Inte bara är den här behandlingen bra för din hud, det kommer att minska svårighetsgraden av de streckmärken som börjar visa sig på grund av din växande mage. För en helande effekt smälter lite sheasmör i skrubbblandningen.

Manikyr och pedikyr

har inte visat sig skada ett ofödat barn, men om du är orolig, bära en kirurgisk mask över din mun. Du hittar dem i läkemedelsbutiker. Många kvinnor uppskattar pedikyr när de är gravida eftersom fötter och ben blir svullna sex månader i graviditeten , och ha någon skäm bort dina tår och massera dina kalvar är en välkommen lyx. Graviditet är en ömtålig tid när en kvinnas kropp behöver särskild vård. Även om gravid kvinna normalt inte rekommenderas att ta emot spa- och skönhetsbehandlingar under graviditeten, finns det flera känslighetsmässiga behandlingar som du kan njuta av som inte kommer att skada dig eller din bebis .