Hur bli av med utbrott orsakade av Razors

 

1.

Tvätta området du ska raka, med en antibakteriell rengöring. När du rakar öppnas dina porer. Om området inte är rent kan bakterier sippra in i porerna, vilket leder till utslag.

2.

Använd skarpa, nya rakblad. Du är mer benägna att få utslag om du använder gamla rakblad. Om dina rakblad är trubbiga kan de haka på huden och leda till irritation. Gamla rakblad har ofta en uppsjö av bakterier som också leder till utslag. Det är en bra idé att byta ut rakbladet varje två till fyra gånger rakning.

3.

Använd rakkräm. Du får en mycket jämnare rakning och är mindre sannolikt att uppleva utslag om du använder rakräm eller gel. Dessa produkter smörjer din hud, så att rakhyvelen lätt kan passera över huden.

4.

Rakning i riktning mot hårväxt. När du rakar i motsatt riktning drar rakhyvelen något på huden. Denna åtgärd kan leda till utslag.

5.

Blötlägg området i varmt vatten före rakning. Varmt vatten hjälper till att mjuka håret, vilket gör det lättare att raka. Du kommer att vara mindre utsatt för utslag om du förbereder din hud och hår med varmt vatten.

6. Applicera häxhasel på din hud efter rakning. Denna naturprodukt desinficerar området och eliminerar bakterier som kan leda till utslag.

7.

Sprid ett tunt lager av hydrokortisonkrämer över det område du rakat. Hydrocortisonkrämer lugnar huden och förhindrar att utslag bildas.

Tips och varningar

  • Använd aldrig en rakhyvel som har rost på den.
  • En vanlig metod för hårborttagning, rakning skär håret på hudnivå. Även om det ger en tillfällig hårfri hud, ger rakning med sig en blott av biverkningar. Hudutslag, känd som rakhyvelbränna, är ganska vanliga på grund av rakning. Om du har utslag som orsakas av en rakhyvel, finns det olika metoder du kan använda för att behandla det. Med regelbunden vård kan du lugna huden effektivt, lindra smärta och irritation som orsakas av rakhyvlar.