Hur man har glänsande rent hår med hjälp av baka soda

 

1.

Kontrollera att behållaren är ren. Jag gillar att återanvända små yoghurt- eller smörbehållare, de är den perfekta storleken!

Blanda natron och vatten tills du har en pasta med en konsistens något tjockare än vitt lim. Mängden du behöver beror på hur länge ditt hår är, men börja små och tills tills du känner att du har tillräckligt, ungefär 1/4 eller 1/2 en kopp. Du borde inte känna dig så illa om du gör för mycket, det finns andra användningsområden för bakpulverpasta! Skrubb tuben lite när du är klar!

2.

Det är lättast att skrubba din manne medan du är i duschen, men det kommer att fungera, men du tvättar normalt ditt hår.

Våt håret noggrant. Skruva ut en del av blandningen med fingrarna och plop den på ditt huvud. Fortsätt och lägg till lite mer så att du har tillräckligt med att skrubba runt.

3.

GENTLY gnugga pastaen som du skulle schampo. Lägg lite mer vatten om behövs. Förvänta dig inte att det ska skölja som schampo. Massage det försiktigt i hårbotten och arbeta det i dina strängar. Gnid palmerna med ditt hår mellan dem, flytta ut från rot till spets.

4.

Lägg till mer bakpulverpasta efter behov. Och upprepa ovanstående steg. Tänk dig att du exfolierar ditt hår!

Skölj sodavatten från håret. Det finns inget behov av att shampoo! Ditt hår ska redan känna sig renare, friskare och tjockare.

5.

Om du normalt använder balsam, fortsätt och gör det. Använd bara en liten mängd och försök hålla den borta från hårbotten. Lämna det i ca 2 minuter, skölj sedan noggrant.

Ditt hår har rengjorts!

Tips och varningar

  • Om bakpulverpastaen löper på ansiktet medan du sköljer, använd det som ansiktsskrub!
  • VAR GENTLE !! Du skrubbar ditt hår. Bakpulver är naturligt, men skadar inte dig själv.
  • Alla vill ha friskt, glänsande hår. Men varje dag vi staplar på massor av goop och produkter, spränger vi våra dyrbara lås med värme. Ge ditt hår en bra skrubbning för att få den gåvan med hjälp av följande hemlagade recept från ditt kök!