Hur man klär sig på jobbet

 

1.

Gå inte överbord med avslappnad.

Bara för att klänningsdagarna är mer avslappnade och mindre strukturerade betyder inte att du borde dra ut dina flip-flops och tank toppar. Det finns fortfarande en viss nivå av dekor som krävs i kontorsinställningar och badkläder kvalificerar sig inte. Ett mer lämpligt val skulle vara att ha på sig en kortärmad stickad topp och ett avslappnat par byxor med dressier sandaler. Du kommer fortfarande vara bekväm men kommer inte att annonsera dig själv som en strandbom.

2.

Var medveten om klädkoden.

Före ta del i klänningsdag på ditt kontor, se till att du är medveten om klädkoden. Fråga kontorschefen eller personen som ansvarar för en kopia av klädkraven för vardagliga dagar så att du kan vara säker på att du väljer lämplig klädsel

3.

Klä inte som om du går ut på kvällen.

Några välbetydande kontorsanställda använder klänningen på dagar för att visa Av kvällskläderna får de inte chansen att bära på jobbet. Håll dig borta från glänsande metalliska tyger och något med glitter eller paljetter på den. De är bäst kvar för det årliga julpartiet.

4 .

Visst inte för mycket hud.

Casual betyder inte mer avslöjande. Motstår uppmaningen att sätta på småklädda sommartoppar, shorts eller avslöjande solklänningar. På samma sätt bör stretchkläder som kramar kroppen för hårt, undvikas, även på klänningsdagar. Dessa mode är Det är inte lämpligt för någon kontorsmiljö om du vill bli seriös.

5.

Välj vardagligt men stilfullt.

När du väljer vardagskläder för klänningsdagar, bär stickar eller högkvalitativa t-shirts i kombination med avslappnade byxor i en neutral nyans. För att ge ett snyggare och ännu professionellt utseende, lägg till ett intressant bälte, en halsduk eller ett halsband med ett uttalande. Handla de höga klackarna för en häl som är mer måttlig i höjd. Genom att hålla dina klädstreck enkla och dina färger neutrala, har du en professionell luft men kommer fortfarande att trivas.

6.

Skulle du ha på sig jeans på en klänningsdag? Om din klänningskod tillåter jeans, välj de som är mörka och i bra form utan hål, utsmyckning eller områden av blekning. Se till att allt du bär är rent och strykat. Casual shouldn't mean unkempt.

Tips och varningar

  • Tänk på att även om det är så vardagligt, klä av dagen, bildar människor fortfarande åsikter om dina förmågor, känsla av dom och smak. Var avslappnad men gå inte överbord om du vill skapa rätt intryck.
  • Om du är en kvinna som vill behålla en professionell bild på klänningsdagarna, vad ska du ha på dig? Här är hur man klär sig och ser professionellt ut på kontoret.