Hur man köper bra kashmir.

 

1.

Det första att veta om Cashmere är att det finns olika fibrer som spunnas i de garn som gör tröjorna. De bästa fibrerna är de som kommer från Kashmiri geten (från hakan och magen) och skördas en gång per år. Medan det inte finns ett slutgiltigt sätt att veta vilka fibrer som användes för att göra en tröja, vet du det när du känner det. Jag föreslår att jag går till en massa butiker och känner att kashmirströjorna blir bekväma med olika betyg. Den bästa kommer att känna sig himmelsk, mjuk och plysch. Inte minst scratchy. Jag märkte när jag var i en Ralph Lauren fabriksbutik, att de hade 'Polo' etikettströjor på ett bord bredvid 'Ralph Lauren' etikettströjor. Båda var $100\% cashmere, och båda var $75. Vid närmare granskning av märkena märkte jag att detaljhandelspriset på Polo sweater var ursprungligen $150, och detaljhandeln på Ralph Lauren tröja var $400. Den dyrare var samma pris som den billigare på grund av att de bara hade den i en (ful) färg och de billigare var i varje vacker färg på regnbågen. När jag kände varje, kunde jag genast säga skillnaden. Polo kände mig mjuk först tills jag kände den andra. Då kände det sig skrapt i kontrast. Så det bästa sättet att lära sig att skilja mellan de bra fibrerna och de billigaste är att lära känna hur de känner.

2.

Skiktet och mätaren är också något för att överväga. Ply är det antal strängar som vrids samman för att ge en tröja det är tjockleken. Ju högre skiktet är, desto tjockare och mer väsentligt tränaren kommer att känna. Mätaren är hur tätt trådarna är vridda. Se också till att du kontrollerar etiketten eftersom vissa tröjor kan annonseras som cashmere, men i stället är en blandning av cashmere och annan ull.

3.

En stor cashmere tröja ska ha loft. Loftet är en fjäder eller oomph i tyget, för att testa det, dra av sidorna av tröjan och släpp sedan. Om den springer tillbaka i form har den loft. Om inte, finns det en bra chans att det kommer att sträcka sig ut efter att ha på sig den en gång eller två gånger.

4.

Ett bra tecken på en kvalitetströja är en som stickas i Skottland eller Italien. De bästa tröjorna är också handknitted. om manschetterna är identiska inifrån och ut. Billigare versioner sätts ihop i paneler av en symaskin. Allt handknitted är dock troligt mycket dyrt.

5.

En bra ledtråd är att testa känslan av de olika färgerna i samma tröja. Lägre kvaliteter av cashmere kläder inte bra, så tillverkare kan använda en lägre kvalitet på gården för mörka färger som Navy eller Black. Ljus eller pastellfärger som grädde eller rosa får inte färgas bra om de inte är en högkvalitativ fiber. Så om du bestämmer dig för att du vill ha en mörk färg, kontrollera att den känns lika mjukt som ljusare färger.

Tips och varningar

  • Saker att komma ihåg:
  • Kännetecknet mer än priset.
  • Kontrollera etiketten, plaggen och mätaren
  • Testa loftet
  • Gör säkerligen mörka färger känns så mjuka som ljusa färger.
  • Det finns regler att följa när du köper kashmir som kommer att se till att du inte slutar med en tröja som blir utsträckt eller täckt av piller. Medan priset är något, kan du fortfarande hitta ett billigare alternativ om det har dessa egenskaper ... .