Hur man reparerar och räddar bruten läppstift

 

1.

Skrapa alla överblivna läppstift ut ur röret och placera dem i en mikrovågsugnsäker behållare, tillsammans med någon del av pinnen som bröt bort.

2.

Kombinera 2 delar läppstift med 1 del vaselin eller läppbalsam i behållaren. (Balm kommer att späda läppfärgen, så använd mindre om du vill att formeln ska vara matt och mer om du föredrar en ljusare, blankare finish)

3.

Mikrovågsugn på låg till medium effekt inte längre än 30 sekunder. Titta på formel och ta bort om alltför mycket bubblor eller smältning börjar inträffa. Blandningen ska vara lätt att röra när den är klar, inte helt smält.

4.

Blanda innehållet långsamt, sätt tillbaka i tom läppbalsam eller ögonskuggbehållare (kan köpas ny hos skönhetsförrådsbutiker).

Smid över med baksidan av en sked för att säkerställa att hela blandningen lätt blandas i den nya behållaren och ta bort överskott med en

Använd fingertoppar eller en läppborste för att använda den nya formeln.

Tips och varningar

  • Flytta den brutna läppstiftformeln från mikrovågsugnen till behållaren snabbt innan den svalnar och sätter. (Rör inte med händerna. Använd en sked!)
  • Rör inte läppstift / balsamblandningen omedelbart efter borttagning från mikrovågsugn. Den varma formeln kommer att likna varmt vax.
  • Läppstift bruten vid toppen? Rör böjd nerför mitten? Om du köpte en designformel kommer det att kosta dig. Eller kommer det? Ta en titt på följande tips om hur du reparerar och räddar trasig läppstift för några snabba sparande strategier.