Hur man tar bort huvudlössen utan bekämpningsmedel

 

1.

Häll original Listerine i en tom rengjord sprayflaska som en hårsprayflaska eller något liknande. Lägg en handduk runt axlarna för att skydda kläder och hud. Stå i ett öppet område för frisk luft, eftersom du kan börja hosta eller kväva utan ordentlig ventilation. Spraya på hela hårbotten och börja kamma genom hår, spray och kamma tills håret är mättat.

2.

Vik håret med plastfolie tills hela huvudet är täckt och ingenting kan flyga inklusive Listerine och luft. Lämna huvudet täckt i 1 - 2 timmar beroende på svårighetsgrad av angrepp. Skölj Listerine ur håret i duschen, var noga med att inte komma i ögonen och sedan täcka huvudet med olivolja. Stå utanför badkar eller dusch så att du inte glider. Skyddshuvudet med saranlindning i upp till två timmar beroende på hur många ägg som finns i håret.

3.

Vik håret och börja kamma ut döda löss och ägg. Detta är ett kritiskt steg och kan ta ett tag. Var noga med att ta bort varje ägg som du kan hitta. Om du gör ditt eget huvud, använd en lökkam och var noga med att avskärma och kamma håret tills inga ägg eller löss kommer ut i kammen.

4.

Rengör kläder och sängkläder i varmt vatten och damm hela huset varje dag för att förhindra reinfestation.

Tips och varningar

  • Var noga med att tvätta alla sängkläder under hela dagen medan du är vänta på ditt hår.
  • Lägg alla leksaker med hår eller fylld i skräpspåsar och lagra dem i upp till 1 till 2 veckor.
  • Vakuum dagligen
  • Upprepa detta bearbeta varannan 2-3 dagar i en vecka för att säkerställa att angrepp är borta om nya ägg har kläckts.
  • Letar du efter ett säkert effektivt sätt att ta bort huvudlöss från dig eller ditt barn? Så här tar jag bort löss och deras ägg med saker som jag brukar ha i mitt hus ändå.