Hur man väljer den perfekta sminken för någon komplexion (bara om)

 

1.

Om du är Fair-complexioned, har du genomskinlig, 'se igenom' hud, ljust hår och ögon. Rättvis hud har svala undertoner, så din sminkfärg ska vara cool också.
För Foundations, leta efter nyanser med blåaktiga undertoner (Kosmetiska namn ger ofta ger dig en bra indikator på färg). Undvik stiftelser som är för gula; De kommer att få dig att se sallow (eller jaundiced).
Din ögon ser bäst ut med skiffer, mjukbrunt, violett och mörkblå nyanser. Med hjälp av brun eller svart / brun mascara och liner hjälper du att definiera dina ögon och lägga till kontrast Du kan också mörka och forma pennor som är för bleka med taupe-skugga eller penna.
För Lips / Blush, välj nyanser av dämpad rosa för kinder. För läppar, gå med bruntbaserade pinks för dag och vinodling för natt .

2.

Har du en fräckad hudfärg? Din hud är också rättvis, men varm. Ögonen är vanligtvis hazel eller blå med fläckar av guld. en ljus jordgubbarblond till auburn.
Din Foundations bör vara varma nyanser som 'Soft Beige' eller 'Pale Gold' för att kompensera eventuell ruddighet i din hud; DON 'T använd snygga nyanser för detta. Tänk också tonade fuktgivare som visar dina fräckor!
Din bästa ögonutseende kommer att vara i mjuka nyanser av taupe, mocka och kamel. Komplettera detta med mörkbrun eyeliner och mörkbrun mascara.
Mjuk brons , kastanj och persika är dina bästa Blush-färger. Liknande toner ser också bra ut på dina läppar. Även för läppar, prova bränd ros, mjuk brons eller guldkoppar.

Många personer med en olivkomplex kan också ha brunt hår och gröna ögon (eller bara bruna!). Hudtonerna i denna grupp kan variera från ljus till mörk, men de varma undertonerna av oliv varierar aldrig.
Det bästa Grundar för dig är namnen som 'Soft Bronze' och 'Golden Beige'. Använd INTE rosa eller blå-baserade nyanser. De kommer att göra din hudfärg pulveraktig.
Din bästa öga look är rik, djupa färger som valnöt, rostat bröd, sienna och aubergine. Använd svart och mörkbrun mascara och liner.
För Lips and Blush, gå med varma nyanser, cinammon och karamell.
Tänk på att tändaren din hudton, tändaren din rodnad och läppfärger borde vara; Det motsatta gäller för mörkare hudtoner.

För afroamerikaner med en cool yta kommer din hud ofta att ha en rödaktig underton med mörka ögon och blå-svart hår.
Leta efter Foundations med namn som 'Terra Cotta' eller 'Tawny'. Undvik gyllene nyanser; De ser inte naturligt ut på dig.
Du kommer att se bäst ut i ögonskärmar av kronblad, violett, kungblå, blågrå, aubergine och fuchsia. Mascara- och linerfärgerna är midnattsblå och mycket svarta.
Använd starka, tydliga färger för läppar och Blush, såsom burgundy, rosin och andra blåbaserade röda. Ditt ansikte kommer att se vibrerande och glödande!

5. Om du är en varm afroamerikansk, har du ofta hud och hårfärg som sträcker sig från varm brun till bärnsten . Och du kommer alltid att ha varma, gyllene undertoner.
Vad du vill ha är Stiftelsens namn som 'Sienna' eller 'Warm Amber'. Använd INTE nyanser med för mycket rött i dem, de kommer att kollidera med din Gyllene undertoner (Du kan visa sig orange!).
Dina ögon kommer se underbara ut i nyanser av brons, guld, röd brons, mahogny och havsgrön. Använd svart mascara och liner.
För fantastiska läppar och Blush, plocka rik, varm brun nyanser som mocka, teak och kanel. Använd också gyllene rödor som korall, sienna och scarlet.

6.

Tror du att du är en Medium? Människor med medelhår har vanligtvis hasselgröna eller bruna ögon, brunt eller guldblont hår och har varma, honungfärgade undertoner.
Dina bästa Foundations är namn som 'Soft Suntan' eller Honey Beige '. UNDGÅ grundar som är alltför gula.
Dina ögon kommer gnistrar i mörkt guld, tenngrönt, terrakotta, svamp och varma bruna toner. Använd mörkbrun eller mjukt svart mascara och liner.
Din läppar och Blush ska vara solbränna, sienna, kanel och bronsiga nyanser av koppar.

7.

Asiska hudtoner kan variera från blek och elfenben till hud som 'sa mjuk guldbrun (vanligtvis med blå-svart hår och mörka ögon). För gyllene solbränd toner kommer de varma färgerna att passa dig, medan de lättare tonerna blir smickrade med svarta färger.
De bästa grundarna för gyllene komplex är namn som 'Warm Beige', 'Soft Ivory' för blekare hud. Använd INTE grund med mycket rosa i den; du kommer inte se naturligt ut.
För ögon, koppar, guld, aprikos och nyanser av ljusgult och ljust och mörkt lila fungerar bra på dig. Använd jet-svart liner och mascara.
Det bästa Läppar ser ut att du är i brun eller röd nyanser med gula undertoner. Använd terrakotta eller mjukbrun för Blush.

Tips och varningar

  • En färg korrigeringsmedel eller en primer, som bärs under grunden, kan camouflera imperfektioner. En grön primer kan korrigera ruddighet och ta rodnad ur finnar. Drabhuden kan lysas med en persiksprimer. En gulbaserad kan minimera den lila nyansen av underögoncirklar. < / li>
  • Kom ihåg, när det gäller smink, är mindre mer. För mycket concealer kommer att betona mörka cirklar. Använd grunden sparsamt, för mycket kommer att göra bra linjer mer märkbara. Glöm inte på mascara.
  • Om du inte är säker på vilken hudton du är, ta bort all smink och undersök din hud i en spegel i naturligt ljus. Håll nu ett vitt papper bredvid huden. vår ton är varm (medium, oliv, fräsch eller varm afroamerikansk). Om din hud har en rosig ton, är du kallt (rättvis hud eller cool afroamerikanskt).
  • Syftet med smink är att förbättra din hud och ansikte, men med en mängd nyanser att välja på, kan du ofta sluta med fel eller något som bara inte ser rätt ut.
    Lösningen: att veta din hudton.