Hur man väljer en sändningsaffär för att sälja dina kläder igen.

 

1.

Kontrakt. Se till att butiken du funderar på har ett kontrakt tillgängligt att läsa innan du gör ditt möte. Inget avtal, ingen affär! Gå bort oavsett hur bra butikshandaren är. Kontraktet är ditt enda skyddsmedel. Även trevliga människor gör misstag och du måste skydda dig själv. Lagen skyddar inte någon som inte har någon mening att begära någon dokumentation av ditt avtal, så om du väljer att lämna dina föremål utan papper i handen, har du enligt lag bara övergivit dina föremål och de tillhör nu ägaren . Ett kontrakt ska skydda dig båda, men förvänta dig att skydda butiken mer. Läs kontraktet noga innan du gör avtalet och ställ frågor om något är oklart.
Avtalet ska ha namn, adress och kontaktuppgifter för verksamheten. Det bör anges villkoren i sändningsavtalet som låter dig veta hur länge dina föremål kommer att hållas, när de kommer att diskonteras, vilken procentandel du kommer att betala, när du kommer att kunna betala när du ska hämta några osålda varor och annan information.
Gå bort från alla kontrakt som har en donationsklausul som är orimlig. Du borde förvänta dig att de donerar dina varor om du inte respekterar tidsfristerna för hämtning, men signera aldrig ett kontrakt som gör det möjligt för dem att donera på egen dom när som helst innan kontraktet upphör. Bästa valet av ett kontrakt är ett företag som håller gott om kontrakt tillgängliga för utdelningar och / eller visar sitt kontrakt på en framträdande plats.

2.

Specialisering. Fråga dig själv om du kan se dig själv som en vanlig kund. Finns det gott om saker som du ser som liknar din klädstil eller är stilar mer lämpade för en äldre / yngre person. Om du bara säljer damer, väljer du en damer enda butik i motsats till en familjetypshop som kanske måste sänka priserna för att fresta moms för att köpa något för sig själva. Du kommer att sälja bättre om butiken tillgodoser din smak. Om du är över 50 och affären passar till 20 somethings kan du inte förvänta dig att sälja många varor och de föremålen kommer sannolikt att gå till rabatt innan du säljer alls.
Är butiken för dyr för din smak? Om du inte skulle spendera så mycket på ett objekt, kommer dina kunder att spendera det på din? Ju mer du sannolikt kommer att handla där desto mer sannolikt kommer du att vara att komma ihåg att hämta din check. (Tänk på att all sändning butiker har en deadline för hämtning av pengar.)

3.

Sändningsrekord. Hur länge har verksamheten varit där och är ägaren den ursprungliga ägaren eller en ny ägare? Försök alltid att Få vänförfrågningar om att skicka ut eftersom de har en rekord med verksamheten. Butiker som har sålt om och om igen efter några år eller månader kan vara ett tecken på att platsen är dålig eller att överföringssystemet överförs från ägare till ny ägare och det är inte en vinnande formel. Försök hålla fast vid affärer som är försökta. Nya butiker är inte bevisade, men om de uppfyller ovanstående kriterier (särskilt kontraktet) kan du prova dem, men gör det med en mindre mängd saker tills du får en känsla för sin affärspraxis.

4.

Utnämning behövs. Var försiktig här! Ofta kan en sändningsbutik som tar walk-ins utsätta sig för en potentiell blandning. Han / hon tar den här stapeln och då den stapeln, väntar på kunder, svarar telefonen och oj, vilken är vilken. Du vill ha en professionell hantering av ditt kontrakt. Du vill se vad de tar och vad de minskar. Du vill att dina artiklar räknas så att du vet vad du lämnar. Aldrig, och jag menar aldrig, lämna dina saker som en drop-off. Som nämnts ovan måste du insistera på dokumentation innan du lämnar företaget av dina varor eller du har ingen laglig rätt till dem därefter.
Om butiken kan ta dig som inlopp, se till att de går igenom din objekt rätt då och ge dig ett kontrakt innan du lämnar. Titta på om de taggar dina varor direkt. Det är ett utmärkt tecken.
De flesta butiker kommer inte att ta ett nytt möte tills den sista är helt taggad.

5.

Betalningsperioder. Alla sändningsbutiker varierar när det gäller när de betalar dig. Några är när som helst, en gång i månaden, 1: a 15: e, 30: e., Etc.
Den genomsnittliga butiken betalar en gång i månaden från och med månaden efter den första försäljningen. Ju oftare de är tillgängliga för hämtning av pengar, desto mer sannolikt är de välrenommerade och ju lättare det är för dig att få dina pengar. Ju mindre ofta du kan hämta dina pengar är en stor flagga. Det kan vara ett tecken på ekonomiska problem om du bara kan få dina pengar några dagar i månaden.
Vad händer om du saknar tidsramen? Rulder de pengarna över eller håller de det?
Eftersom butikerna har små långvariga mängder har de flesta tidsfrister för att hämta pengar. De bör vara 60-90 dagar, baserat på varje kontroll. Så, låt oss säga att du har $10,00 för pickup kommer den första april. Om du saknar april tillsammans, borde du kunna hämta två kontroller i maj.
Men om du saknar april och maj skulle det vara rimligt att anta att dina pengar kan gå in i en kredit på marknaden. Återigen varierar det mest mellan butiker, så fråga.
Var uppmärksam på ägarens attityd när du betalar. Tacksamhet är den enda rätta metoden de borde använda för att betala dig. När allt du har anförtrott dem med dina föremål och du båda tjänade pengar, vilken bra sak!

6.

Betald procent. med en high-end-butik, borde du räkna med att få minst 40-50\% av försäljningspriset på dina varor. Om du väljer en lägre prissatt gemenskapstypbutik som prissätter mycket lägre, borde du räkna med att komma runt 35-40 \%. Kom ihåg att pröva prissättningen av artiklar innan du lämnar dina föremål. Om de kostar en Talbots kostym på 29,98 dollar, kommer du att komma runt $12.00 på ett 40\% kontrakt. Se till att du är okej med det och om du behöver mer pengar än att skicka någon annanstans eller fråga dem om de kan markera dina lite högre.
Observera, sändningsaffärsägare som är låga priser gör ofta de minst pengar för sig själva. Således kan de inte erbjuda dig många förmåner. Var snäll mot dem som bryr sig noga om att erbjuda varor till samhället till ett rimligare än normalt pris och välsigna de av er som är villiga att ta mindre för dina föremål så att alla har råd att shoppa där. (De främsta sändningsbutikerna misslyckas så ofta är att de är en enorm mängd arbete, med mycket höga kostnader och mycket lite vinst.)

7.

Plocka upp osålda artiklar . Snälla, var god, hämta alltid osålda föremål första gången du skickar med någon. Det gör att du kan titta på vad som inte säljs, för att se om du betalades rättvist och för att avgöra om dina varor är matchade för den där butiken. Om du får 50\% eller mer tillbaka, fråga dig själv om varorna var prissatta för höga , fel årstid, eller om dessa artiklar var lägre kvalitet än de som sålde. Om du får betalt $5,00 av 50 artiklar och bara får 10 tillbaka, är något fel. Shoplifting händer och det är möjligt att om du tog 50 artiklar, såldes 40 och fick bara 8 tillbaka, faktiskt blev de 2 misslyckade stulna. Om du däremot säljer 40 artiklar och inte får tillbaka något, är det inte så troligt. Då måste du avgöra om butiken är fel. på sändning har jag aldrig haft någon sändningsklient som saknade mer än 5 föremål och den tiden var det från en mycket stor mängd som togs in. Mitt genomsnittligt antal saknas per säsong ger tillbaka är mindre än en per person och ofta är det ett objekt som finns senare i högen av föremål vars etiketter har gått vilse. Men igen gör butikshiftning hända.
Efter många framgångsrika sändningar med din nya butik kan du överväga att låta dem donera de osålda föremålen, så att du inte behöver komma tillbaka för dem, men snälla, skriv inte en donatklausul i början av ditt företag relationer.

8.

Berätta för dina vänner! Om du vill att dina varor ska sälja bra, berätta för alla du vet att du handlar hos din nya sändningsaffär. Ju fler människor de har i butiken desto mer försäljning kommer de att göra. Om du har en bra erfarenhet att skicka någonstans, sprida ordet så att alla kan dra nytta av det. Lycklig Consigning!

Lär dig hur du undviker att bli rippad när du skickar din kläder. Hitta en sändningsaffär som framgångsrikt säljer dina specifika föremål bra.