Hur man är en fashionista utan att spendera hela din lön (eller vara billig)

 

1.

Bedöm din garderob. Lägg på allt som du bär regelbundet och alla grunder (som svarta arbetsbyxor, bra jeans, etc.) Gör en hög av alla kläder som du inte tycker om eller inte har på dig. Inkludera alla kläder som bara inte passar, och vann inte under överskådlig framtid. Ta alla dina favoriter och grunder och sätt tillbaka dem i din garderob, i färg och ärm längd ordning. Det kan tyckas löjligt, men det sparar dig massor av tid på morgonen när du måste rinna ur huset om 5 minuter eller mindre.

2.

Ta alla kläder som du inte tycker om eller inte bär och säljer dem. Sändningsaffärer är bra för de av oss som inte vill ha krångel att hantera dem, och eBay är ett bra sätt att sälja om du är villig att lägga in tid och ansträngning. Det här är ett utmärkt sätt att motivera att bli av med den skjortan som inte passar dig längre, för att du ska tjäna pengar genom att sälja den, inte bara kasta bort den. (Och som en anteckning, om det inte passar, spelar det ingen roll hur trevligt det är, för det är inte snyggt att kläderna inte är klara!) Inte på eBay eller avsändande? Ha en garageförsäljning eller skapa ett byte med dina vänner. En tjejs sopor är en annan tjejs skatt! Dessutom kan alla pengar du gör från att sälja dina kläder gå direkt tillbaka till att köpa nya. Det är bara rättvist, rätt?

3.

Ta reda på din budget. Vad kan du spendera nu och vad kan du spendera i framtiden? Här är min personliga ledtråd : skära ut ett par restaurang måltider i veckan. Du sparar kalorier och pengar. Tänk på det här: Hoppa över ett par kostsamma måltider och ta en ny tröja istället. Det kommer att vara längre och det kommer inte att göra dig större.

4 .

Välj dina färger. Om det finns en färg som du älskar och ser bra ut på dig, håll dig fast! Vem bryr sig om du har en massa rosa eller blå i din garderob? Om du gillar det, och det fungerar på dig, gå för det. Jag har personligen en mycket begränsad mängd färger: svart, vit, rosa, röd, burgandy och grå. Vet du vad? Det funkar för mig. Jag är glad, mina kläder matchar alltid och jag vet vilka färger du ska söka efter när du köper kläder. Om du gillar massor av färger, klippa dem alla! Få en rad färger och njut av sorten. Bara acceptera det faktum att alla färgerna är inte rätt för alla människor - du kan älska den ljusa orange toppen, men om den kolliderar med din hudton, är det bara inte värt det.

5.

Köpa grunderna. Jag kan inte betona tillräckligt mycket om hur mycket grunderna påverkar din garderob. Ingen kommer att märka om du bär dina svarta byxor eller jeans varje vecka, men de kommer att märka om du har en mycket uppenbar bit för ofta ... och det kommer verkar som en dålig sång på repetition. Så, i alla fall, rekommenderar jag ett par par välskötta svarta byxor. De behöver inte vara dyra. Target har fått lite till ett bra pris. Välj ett par som smickrar din kropp. Riktigt ben vanligtvis vann inte så bra som något med en liten känsla. Därefter behöver du några jeans. Jag skulle säga att köpa några - men bara några - par stora jeans. Mörk tvätt är bäst, och gå för dyrare sorten så att de inte slipper när bottnen slår på marken. Frayed byxor skapar inte en ren och snygg outfit. Nästa upp skulle vara t-shirts och tankplagg. , smickrande skjortor i alla dina favoritfärger. (Svartvitt är ett måste.) Jag är inte en för grafisk Ts, så jag rekommenderar 100\% att fylla din garderob med vanliga t-shirts och komplettera med tillbehör. Du kan få dessa skjortor i Banan Republic utlopp för nästan ingenting, eller på försäljningsställen överallt. Det förvånar mig fortfarande att släta tees och tankar säljs hela tiden. Kolla även ut New York u0026 amp; Företag för bra saker. Avsluta din garderob med en bra kostymjacka och ett par tröjor i dina favoritfärger. Du kan alltid blanda din garderob, men håll det elegant, med din favorit T-shirt under en gratis tröja. Slutligen kommer en vanlig huvudband, ponnysvanshållare av hårstycke att binda allt ihop.

6.

Nästa är att bestämma vad man ska ha på sig och när. Att vara en stor Juicy Couture-fan är det svårt för mig att tänka på imitationerna ibland. Men Old Navy hade en fin sweatpants / hoodie combo som var bokstavligen mindre än 1 / 8th av priset på ett Juicy set. Och om Jag kommer att ha på mig en sweatsuit, det är att hänga med vänner, hur som helst. Så varför behöver jag spendera $135 på en tröja och $80 på svitbyxor när jag hänger med människor som har sett mig på mitt bästa och värsta? Hint: Jag don't. Få de fina sakerna att klä sig för att imponera. För varje dag som hänger ut, var inte rädd för att vara sparsam! Om en vän dömer dig på ditt sweatsuit-märke, är de 'ta sanna vän ändå.'

7.

Slog försäljningsställen. Jag har gått ifrån Bloomingdales Bloomingdales.com) med fantastiska skjortor för ungefär $20. Kolla in deras försäljning. Jag menar att 20\% rabatt på redan reducerade säljkläder plus en extra 10\% rabatt när du använder ditt Bloomies-kort gör verkligen besparingarna. är förra säsongen? Om du älskar det och det passar, är det värt det. Också träffa butikerna - du får mer för pengarna. Jag skulle rekommendera att gå till försäljning i high end-butiker och butiker, i stället för att betala fullt pris på lägre nivåer. Kläderna kommer att vara längre och det är verkligen kul att säga att du har på sig en Juicy eller en Michael Kors! (Jag rekommenderar Aqua-märket på Bloomingdales, förresten ... och jag är Alice och Olivia fanatiker.) Kom ihåg, men köp bara något om du Älskar det, eller det kommer bara se vackert ut i din garderob, inte på dig.

8.

Tänd på trenderna. Trendiga saker är roliga men det är inte nödvändigt i bulk. Dessutom vill du verkligen ha på sig de neon leggings när trenden går bort? Gå vidare och njut av trender, men spendera mindre på dem eftersom du kommer att vara över dem när säsongen slutar.

9.

Planera vilka skor du vill ha och behöver. Skor kan vara knepigt. Jag skulle säga att få dig ett bra par träningsskor, om du verkligen tränar. I annat fall, hoppa över Nikes och skaffa dig en billig, men snygg, par vardagliga, fashion-forward sneakers. Splurge på fina stövlar som kommer att vara i åratal. När det gäller klackar går det säkert att byta ut dem så ofta, så gå till något söt men billigt. Detsamma gäller ballettlägenheter - gå billigt, men få så många par som du vill matcha dina många outfits.

10.

Det här steget är att ta reda på var man ska handla och var man ska hoppa över. För klassiker rekommenderar jag Gap and Banana Republic. För vardagligt bruk är Target och Kohls bra - speciellt för klänningbyxor. För de roliga sakerna, gå till Bloomingdales - du kan köpa mindre men du kommer älska det och kvaliteten är fantastisk. Kom ihåg - gå till försäljningsstället. Ingen kommer någonsin att veta. När det gäller platser att hoppa över, vet jag att det är frestande att gå till Mandee eller Rainbow, men hoppa över dessa butiker, förutom saker som strumpor. Kvaliteten är inte bra, och när du väl vet bättre material kommer du aldrig vilja gå tillbaka till dessa ställen.

11.

Accessorize. Tillbehör gör en outfit. Håll några få bra halsband, armband och hårstycken till hands för att knyta ihop någon outfit. Jag har röda skor som du är döende att ha på dig, du kan ta dem i din outfit med ett diskret rött tillbehör. Min favorit sätt att göra detta är att gå till Michael och köpa pärlor. Jag har gjort massor av billiga smycken som jag har fått massor av komplimanger på. Bonus: Du kan sälja extra smycken för att betala för ännu mer shopping.

12.

Förtroende. När det kommer till det, för att rocka det måste du ha förtroende. Om du inte gör det, kommer det att bli riktigt. Så tro på dig själv, tro att du gör dina kläder så bra, och du är den bästa klädda tjejen i stan!

Tips och varningar

  • Om du har på dig det måste du älska det, eller det är inte värt det!
  • Denna artikel berättar hur man klär sig bra utan att spendera för mycket - eller för lite. Det finns en balans för allt! Du kan vara Fashionista om du vill vara!