Hur man gör håret växer mer långsamt

 

1.

Använd en hårtillväxthämmare lotion. Dessa lotioner innehåller naturliga sojaxtrakt som bromsar hårtillväxtcyklerna. Du kan hitta över-the-counter sorter i de flesta drog och skönhet försörjning butiker. Du kan också få starkare sorter på recept från din läkare.

2.

Ät sojaprodukter. Soja innehåller fytoöstrogen, växtvärldens ekvivalent med östrogen. Fytoöstrogen efterliknar östrogen, så det minskar hårtillväxten. Om du konsumerar det regelbundet kommer du att märka en minskning av hårväxten. Du kan hitta soja i en rad produkter, såsom sojötsmör, tofu och edamam.

3. Ta hormontillskott. Överdriven hårväxt kan bero på en överflöd av testosteron. Din läkare kan testa dina hormonnivåer för att säkerställa att du inte lider av en obalans. Om du är kan han ordinera mediciner för att reglera dina hormonnivåer.

4.

Konsumera en hälsosam kost. Om du är undernärd, kommer din kropp att producera överflödigt hår i ett försök att värma sig. Syfte för en balanserad diet, rik på vitaminer och näringsämnen för att hålla hårväxten cykler frisk.

5.

Försök med växtbaserade kosttillskott. Naturliga tillskott som Kalo har visat sig minska hårväxten. Kalo finns i de flesta hälsokostaffärer, och det kommer i flytande och pillerform.

  • Tala med din läkare innan du tar något nytt läkemedel.
  • Oönskade ansikts- och kroppshår kan vara frustrerande och otäcka. Även om det finns många metoder för hårborttagning, ger de flesta tillfälliga resultat. Varje individs hår växer med en något annorlunda takt, men den genomsnittliga tillväxttakten är 1/4 till 1/2 tum per månad. Om du tror att ditt hår växer för snabbt kan du vidta åtgärder för att åtgärda det.