Hur man gör massiv parfym i mikrovågsugnen

 

1.

Välj din rena och torkade behållare. Håll det öppet och redo att hälla i parfymen.

Blanda bikvaxen eller petroleumjärnet med jojoba eller söt mandelolja i glasskålen. En glasmätskål med en tut gör hällen lättare senare.

3.

Värm blandningen i mikrovågsugnen med 20 sekunders mellanrum. Omrörning med tandpetare varje gång. Förvänta dig att din parfym täcker omröraren så använd något engångsbehandlat eller något du kan tvätta bra.

4.

Ta bort den flytande blandningen från mikrovågsugnen och tillsätt aromaterapins eteriska oljor. Öka eller minska mängden olja baserat på din preferens.

5.

Häll parfym i den valda behållaren. Sätt locket på toppen av behållaren, men låt det lita lite. Detta förhindrar kondens i din behållare samtidigt som risken för att parfymen blir förorenad minimeras. Det kommer att svalna inom en timme.

Tips och varningar

  • Håll ögonen på ovanliga behållare som stänger tätt. (Om du gör för barnen tänka på påskägg, Barbie-resväskor eller något annat för att göra det speciellt)
  • Fyll en tom Chap Stick-behållare. När det härdras kommer du att kunna använda som en push-up parfym.
  • Stor festidé för tonårsflickor. Använd engångsstyrofoamkoppar för att smälta parfymen i mikrovågsugnen och varje tjej kan designa sin egen doft med ett urval oljor.
  • Sätt omröraren under varmt vatten innan du använder för att hålla parfymen stucken. Se till att du skakar eller torkar med en luddfri handduk innan du använder.
  • När du väljer en omrörare, hitta något tunnt för att få ett mindre område att täcka för att förhindra att du förlorar lika mycket parfym.
  • Detta kan också göras i en dubbelpanna
  • Övervaka några barn med detta projekt
  • Solid parfym är lätt att göra i mikrovågsugnen och är bra för människor som inte vill ha alkohol i parfym. Det är ett utmärkt första projekt för dem som vill experimentera med parfym eller introducera barn till det roliga. Du kan kombinera olika oljor och skapa egna dofter. Se bara till att oljorna är i samma färgfamilj. Du kan hitta de aromaterapiska essentiella oljorna och bivaxen i de flesta hälsokost- eller hantverksbutiker.