Hur man hittar din mor till bruden eller brudgumklänningen

 

1.

Vänta på Brudens Cue -
När det gäller att välja bröllopsdagsdräkt, går bruden först. Momsen måste börja shoppa så tidigt som möjligt - men inte förrän bruden har valt hennes klänning och brudtärna 'klänningar. När detta är gjort kommer bruden att diskutera hennes preferenser av längder, färger och stilar med sin mamma eller båda mödrarna. Om du inte är nöjd med den stil som hon föreslår, låt henne veta och utarbeta en kompromiss. Det är hennes dag - men mammorna måste också vara bekväma.

2.

Följ Etiquette -
Väljar brudgummen (MOB) sin klänning (tar ledtrådar från bruden), och rådfrågar sedan fostret (MOG) så snart som möjligt för att informera henne om stilen. MOG ska då välja ett ensemble som kompletterar - inte matchar - MOB: s. Denna anpassning är absolut inte nödvändig. Men om MOBen är lång och MOG är angelägen om att shoppa, kan hon definitivt ta initiativ och samråda med MOG eller bruden. Oavsett det är viktigt för alla att vara flexibla och omtänksamma.

3. Välj din färg -
Alla har sina egna preferenser, och vilken färg som helst kan verkligen användas om bruden och mammorna är överens om det. Som sagt skulle de flesta råd mot dessa nyanser:

Vit eller elfenben - (tävla inte med bruden)
Svart - (se inte ut som om i sorg)
Röd - Bli inte för prickig

Du brukar inte gå fel med lavendel, beige, silver, vinröd, blå och ros.

4.

Välj din stil -
Medan du har mer utrymme att manövrera i färg - måste din kapplöpning passa till formaliteten hos resten av bröllopsfestet och evenemanget. Om det är ett kvällsbröllop och tjejerna är i golvlängdsklänningar - är det troligen bäst att undvika en kort hemlinje i ett vardagligt tyg - och vice versa.

p> Börja Shopping!
De flesta varuhus och många specialbutiker har lämpliga klänningar som också kan bäras igen till en annan formell fest. Handla med en betrodd vän eller släkting, en vars dom du kan lita på för att hjälpa dig välja den stil och färg som är bäst för dig.

Visst - dagen kan handla om bruden och hennes stora klänning, men som brudgummens mor måste du också skina. Här är allt du behöver veta för att du ska se snygg och perfekt coiffed på den stora dagen.