Hur man väljer en grön bröllopsklänning

 

1.

Gör lite forskning för att förstå utbudet av 'gröna' brudklänningar. Klänningen kan vara en informell en hand gjord av vaxat papper eller burlap, eller klänningen kan vara en elegant designerklänning av det finaste organiska tyget. Det kan också vara något däremellan. Om du planerar att köpa en grön klänning, kan det ta lite mer arbete att hitta än ett mer traditionellt föremål.

2.

Besök lokala brudbutiker för att utforska varorna. Fråga ägaren om 'gröna' alternativ i butiken. Vissa kanske inte vet vad du menar. Om du förklarar din oro över miljön och informerar honom om vilka klänningar du behöver, kan han hjälpa dig att hitta den perfekta klänningen. Om butikerna inte har din drömklänning, finns det andra möjligheter att utforska.

3.

Bläddra bland dagens brudtidskrifter. Många av dem kan fånga upp några av de nyaste jordmedvetna designers. Några innehåller speciella detaljer som kommer att uttrycka ditt engagemang för naturen, inklusive att lägga till fjäril och bladmotiv till klänningarna. Om du hittar ett foto av något du vill, fråga en lokal brudsalong för att beställa objektet till dig. designerns företag direkt för att se var varumärket säljs i ditt område.

4.

Fråga chefen i den formella avdelningen i ett avancerat varuhus för att rekommendera klänning designers eller varumärken som specialiserar sig på att skapa grönt formellt slitage. Kom ihåg att du kan hitta något som inte är strikt 'brud'. En vit klänning kan hittas i den formella slitage som passar dina behov helt.

5.

Beslut vilken stil, klipp och formalitet du vill ha på din klänning. Kanske vill du ha en komplett prinsessa kjol eller en skräddarsydd kostym. När du har en uppfattning om vad du föredrar, leta efter alternativ som uppnår det utseende du önskar. 'T hitta din dröm tittar i ett grönt tyg, kan du alltid fråga en sömmerska att kopiera den till dig.

6.

Besök webbplatser på miljövänliga bruddesigners som säljer klänningar gjord av naturliga fibrer online. Ett sådant företag är Thread Head Creations. Se vår Resources avsnitt för en länk till den här stora hemsidan.

7.

Se i begagnade butiker för en brudklänning om du inte kan hitta en ny. som redan har bäras, fattar du ett ansvarsfullt beslut, även om tyget inte är jordvänligt. Du recirkulerar allt som redan finns.

8.

Donera din klänning till välgörenhet när ditt bröllop slutar så det kommer att vara säkert att få mycket att använda. Detta kommer att öka den gröna faktorn ännu mer. Du kan också få din klänning omgjord till en duk när du har en bebis. spara det för din egen dotter att ha på sig när hon gifter sig.

Tips och varningar

  • Välj gröna klänningar till ditt brudsparti. boutiquer erbjuder också en rad ekologiskt vänliga brudtärna klänningar.
  • Tänk på att hyra en klänning istället för att köpa.
  • Vänta inte till sista minuten för att få din klänning. En grön klänning kommer förmodligen att ta lite tid att hitta.
  • Ditt bröllop är en bra tid att offentligt uttrycka ditt engagemang. Du kan använda den för att uttrycka ditt engagemang för din kompis och din önskan att ta hand om miljön. Ett enkelt sätt att göra detta är att välja en elegant 'grön' eller ekologiskt vänlig klänning. Gröna klänningar idag spänner över ett brett utbud av stilar och definitioner. Vissa är gjorda av strikt återvunnet material, och andra är gjorda av mer jordvänliga fibrer som ger mindre miljöpåverkan. Oavsett vilken smak du har, det finns många alternativ som kan få dig att se ut och må bra på din stora dag.