Hur man väljer glasögonramar

 

1.

Granska med din ögonläkare några begränsningar eller krav som skulle påverka din syn och som måste tas i beaktande vid val av ramar. Ibland bestäms de allmänna kraven för ramens storlek och form av receptet för linserna.

2.

Överväg passform. Den person som säljer dina ramar är vanligtvis utbildad för att se till att dina ramar fungerar med läkarens recept - men den personen kan inte alltid vara en expert på passformen. Du borde se genom mitten av linsen, templen ska vara nära huvudet och ramarna ska inte vara högre än dina ögonbryn.

3.

Tänk på din allmänna mode och din garderob. Om du tillbringar större delen av din tid i en kostym, skulle en mer konservativ ramstil vara lämplig. För avslappnad klänning, har du fler alternativ. Om dina kläder tenderar att falla i kategorin bruna / brunbrun / beige, kanske du vill samordna med de här färgerna. Om du har en varierad och ljust färgad garderob, kanske du vill överväga trådramar som ett alternativ med go-to-everything. Om du bär örhängen, kommer du säkert att välja färg (silver eller guld) som matchar din övervägande örhängefärg.

4.

Ta hänsyn till din kroppstorlek . En stor person kan se stilig ut i stora glasögon; medan en petit individ kommer att dvärgas av dem. Omvänt kan små glasögon se ut i proportion till en större individ.

5.

Tänk på din ansiktsform när du väljer ramar. Även om äggytor i allmänhet kan klara sig med någon form av glasögon, kan de med andra ansiktsformer ofta använda ramar för att kompensera sådana egenskaper som en kvadratkäke eller hög panna.

6.

Ta en kamera med dig när du väljer glasögonramar. Be någon att ta bilder av dig i olika ramar; ta bilderna hem och studera dem för ett par dagar innan du gör ditt val. Som ett alternativ kan du gärna prova glasögon i en u0026 # x201C; virtuell u0026 # x201D; ramaffär. Du laddar enkelt upp en bild av dig själv och u0026 # x201C; försök på u0026 # x201D; olika ramar. En länk till en av dessa webbplatser finns i Resurser.

Tips och varningar

  • Leta efter glasögon medan du sportar en ny frisyr och vilken smink du brukar ha på dig .
  • Fråga om garantier på ramar innan du köper dem.
  • För de av oss med begränsad vision är vårt viktigaste modeaccessoar de ramar vi väljer för våra glasögon. Men oavsett deras utseende är det viktigt att de ramar du väljer fungerar med de linser du har ordinerat. När du har minskat urvalet baserat på visionsbehov, måste du överväga passform, stil, form och färg innan du går bort med glasögon som du verkligen är glad att bära.