Om hårbyte för kvinnor

 

typer av förfaranden

oftast hårtransplantation inkluderar hårtransplantationer. Det beräknas att nästan 20 procent av kvinnorna kommer att uppleva håravfall i sitt liv. Flera kvinnor väljer att bära hårförlängningar eller peruker för att lösa sitt håravfallsproblem. Men andra ser till hårbytesoperation för att se sitt normala själv igen. Två ytterligare tillgängliga procedurer är flapkirurgi och hårbottenreduktion.

Planering för hårbyte kirurgi

Det är viktigt att hitta en läkare som är erfaren och har före och efter bilder av tidigare kunder. Det kan försäkra dig om att du 'jobbar med en professionell innan du begår en hårbytesprocedur. Den första konsulten bör innehålla frågor om hårväxt och när förlusten inträffade samt en familjehistoria av skallighet (om tillämpligt). En kirurg kommer sedan att diskutera en patients mål för hårbyte och bestämma den korrekta behandlingen för henne.

Hur hårbyte fungerar

En hårtransplantatkirurgi använder små bitar av mini-transplantat från en givare. Dessa mini- transplantat appliceras på huvudets tunna eller skalliga yta. Beroende på behov av hårbyte bestämmer kirurgi formen och storleken på de transplantat som appliceras. Vissa kvinnor kommer att behöva flera sessioner för att uppnå hela hårets hår som de önskar. Efter att transplantaten applicerats på hårbotten, rengörs den och täcks fullständigt med gasbindning för läkning.

Efter vård

Efter hårbytesoperation används smärtstillande läkemedel för att kontrollera värk och störande känsla som en patient kan ha . Bandage förblir en dag efter operationen. Tvättning av hår är tillåtet efter två dagar. De flesta patienter väntar upp till tre veckor för att göra någon tung lyft eller ansträngande aktivitet. Flera uppföljningssessioner kommer att inträffa där läkaren kommer att försäkra sig om att patientens huvud läker ordentligt.

Risker

Såsom alla andra operationer finns det risker. Medan hårbytesoperation anses vara en av de säkraste plastikkirurgi tekniker, för personer med olika sjukdomar, kan det finnas risker för risk. De med högt blodtryck eller blodproppar kan ha ökad risk för problem. Andra risker inkluderar minitransplantat som inte tar, vilket leder till stötar på en s hårbotten. Håravfall uppstår vanligtvis på grund av förändring av hormoner eller på grund av åldrande. Håravfall kan också vara ett resultat av någon typ av trauma eller en brännskada. Det finns flera alternativ för hårbyte kirurgi för kvinnor.