Om socker i hudvårdsprodukter

 

Exfoliation

En stor egenskap hos huden är dess förmåga att regenerera genom att sluga av döda och torra hudceller och ständigt förnya sig själv. Ibland behöver huden lite hjälp. Detta kan helt enkelt bero på åldrande eller miljöfaktorer som torrhet. Regelbunden exfoliering är ett utmärkt sätt att hålla huden snyggare, jämnare och friskare. Medan många produkter använder kemiska medel eller dyra verktyg för att exfoliera huden, kan sockerskrubb vara ett effektivt och ekonomiskt sätt att hjälpa huden att skaka döda celler och resterande smink och hudprodukter.

Sugar Scrubs

Sugar scrubs kan vara finns i de flesta läkemedels- och varuhus eller helt enkelt gjorda hemma. Huvudingredienserna i sockerskrubb är vitt eller brunt socker (vanligtvis grovt socker som turbinado), glycerin, E-vitamin, liksom andra oljor, dofter och parfymer.

För att använda, bör socker scrubs appliceras på huden i duschen eller badet och arbeta försiktigt in i huden. Använda skrubben för ofta eller för hård kan torka ut huden eller orsaka smärta och rodnad.

Tillgänglighet

Sockerskrubb för exfoliering är inte svårt att hitta i butikerna. Stora återförsäljare som The Body Shop, Bath and Body Works, och flera varuhus med kosmetiska räknare bär sockerskrubb i olika formler och dofter. Dock kan inköp av sockerskrubb från spa och avancerade återförsäljare vara dyrt och producera endast tillräckligt med produkt för några behandlingar. Ett enkelt och billigt alternativ är att göra en sockerskrubba hemma. Att göra din egen skrubba gör det också möjligt att skräddarsy det efter dina behov och önskemål.

Hud och sockerförbrukning

Medan socker kan vara bra som en exfoliant för huden, kan det vara motsatt socker att äta socker. Prevention.com hävdar även att äta för mycket socker kan skada kollagen och elastin i huden, vilket kan leda till skrynkning och dolkning av huden. Därför visar patienter med typ II-diabetes, en sjukdom som påverkar blodsockernivån inom kroppen, ofta för tidiga tecken på hudförldring.

Reparera hud

Även hud som påverkas av sockerkonsumtion kan förbättras. Ironiskt nog kan regelbunden exfoliering --- med socker eller andra produkter --- hjälpa till att ge åldrande hud ett mer ungdomligt glöd. Dessutom kan produkter som innehåller retinoider hjälpa till att bygga upp kollagennivåer, vilket förbättrar utseendet på rynkor och linjer. Vi behövde förmodligen inte en enda anledning att älska socker. Inte bara är de söta grejerna läckra i kaffe, te, kakor och bakverk, men det kan också, när de appliceras topiskt, göra bra saker för huden. Bara gå in i någon dagspa eller läsa hudvårdsgången i din lokala drogbutik, och du kommer att märka att sockret inte är bara för att baka.